Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cum putem mânca mai sănătos în condiţiile în care aproape orice produs alimentar cumpărat conţine tot felul de chimicale?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 aprilie 2016

incorect0
corect2

Ştim bine că alimentele se degradează foarte uşor dacă nu sunt preparate termic, pasteurizate, conservate sub formă de murături şi consumate destul de rapid după desfacere. Aşa că e foarte greu să cumpărăm produse naturale în totalitate atâta timp cât "ciclul lor de viaţă" este foarte scurt.

Pe de altă parte, consumul excesiv de hrană, alimentele care se aruncă foarte uşor ducând la risipă, îi obligă pe producători - de la fermieri la producători şi comercianţi - să producă şi să vândă intensiv. Lucrul acesta nu este posibil fără a creşte produsele forţat, cu chimicale.

Părerea mea strict personală este că tot ce e viu, fie că sunt plante, fie că sunt animale, nu pot fi otrăvite în exces cu chimicale, pentru că ar muri rapid şi sunt capabile să se autoregleze. Sigur că niciun fel de ajutător de creştere artificial nu e sănătos, dar oare noi, consumatorii, facem ceva să împiedicăm asta?

Putem mânca mai sănătos gătind de fiecare dată acasă materiile prime achiziţionate din comerţ ca să evităm adaosurile mari de grăsimi, de sare, de alţi conservanţi.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 20 aprilie 2016

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: