Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cum poate fi argumentat următorul citat: "Fericirea care nu durează, nu e fericire - e un mizerabil stupefiant” (Camil Petrescu)?

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 31 martie 2015

incorect0
corect2

Introspecţia psihologică se regăseşte în majoritatea operelor scriitorului prin observarea vieţii interioare, prin analiza psihologică a conştiinţei personajelor.

Personaje născute din frământări, scepticism, tensiune intelectuală, etică umană, eroii lui Camil Petrescu sunt în căutare de certitudini pentru un sentiment puternic; sunt încătuşaţi ai absolutului, intelectuali ce trăiesc drame de conştiinţă fiind însetaţi de absolut.

Eroii lui Camil Petrescu sunt învinşi de propriul lor ideal, trăiesc drama destinului tragic.

Citatul menţionat este: "Fără certitudine nu există adevăr şi nu există frumuseţe pe lume. Fericirea care nu durează... " apare în "Jocul ielelor".

O fericire pe care nu o poţi gândi durabilă nu este fericire şi fără certitudine nu poate fi în lume nici adevăr, nici frumuseţe.

răspuns dat de MONICA pe 8 aprilie 2015

Comentarii personale
MONICA a spus pe 8 aprilie 2015Termeni cheie: "ïncatusati ai absolutului" si "ïnvinsi de propriul lor ideal".

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: