Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă rugăciunea are efecte benefice cel puţin din punct de vedere psihologic, cu ce o pot înlocui ateii?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 16 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 16 aprilie 2014

incorect0
corect1

Cu CITITUL BIBLIEI! Acolo vor găsi răspunsurile şi îndrumările! Atenţie... nu trebuie lăsaţi după aceea printre foştii ”confraţi” în ne credinţă... căci vor fi ”mirosiţi” imediat că au avut de-a-face cu ADEVĂRUL!!!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 19 iulie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Ateii pot folosi contemplarea naturii în aspectele sale sublime sau grandioase. Receptarea acestor aspecte poate produce sentimente înălţătoare. De asemenea receptarea diverselor opere de artă, muzică, pictură, sculptură (Brâncuşi spre exemplu) poate conduce la efecte similare unei rugăciuni... Ateii au şi ei acces la epifanii... Pe de altă parte, chiar dacă eşti un ateu convins, s-ar putea să ai totuşi sentimente aproape de evlavie la receptarea unei opere cu caracter religios sau vizitând diferite monumente istorice, mânăstiri, catedrale etc.

Ateul înregimentat în diverse sisteme de credinţă... de exemplu comunistul veritabil poate vibra evlavios în legătură cu valorile sistemului din care face parte şi poate ajunge la o stare de bine psihic şi trupesc.

Un om de ştiinţă materialist şi ateu se poate prosterna în faţa infinităţii lumii şi Marilor Taine pe care încearcă să le descopere muncind asiduu şi cu o modestie asemănătoare cu smerenia!

Se poate... Aşa cum un alpinist îşi poate găsi pacea interioară pe vârful muntelui privind alte piscuri... este peste tot vorba despre capacitatea omului de a jertfi o parte din sine pentru a o înlocui cu ceva mai bun, mai înalt, mai frumos, mai adevărat, mai just... mai altfel-lafel dinafara sa şi în care crede.

Vezi

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 18 noiembrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
Daniela Zaharia a spus pe 18 noiembrie 2014Cu ce am înlocuit noi rugăciunea pe vremea comuniştilor fiind educaţi cum am fost?!
Daniela Zaharia a spus pe 18 noiembrie 2014Pe de altă parte, rugăciunea se poate înlocui foarte bine cu exerciţiul iertării fără de care nu există vindecare sau bine psihic! Orice om are nevoie de exerciţiul iertării...credincios sau ateu...altfel o ia razna...ca să zic aşa!
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Cu încrederea în sine.

răspuns dat de D pe 21 mai 2014

Comentarii personale despre răspuns
Mugurel a spus pe 21 mai 2015cu intelepciune, dragoste si bunatate
Scurtu Sorin Izvoraș a spus pe 19 iulie 2015Nu ai la îndemână aşa ceva , cu această convingere în minte ! Singurele ”atuuri” sunt egoismul , încrederea în forţele proprii şi ”frăţia” de cruce... în rău !
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce efecte benefice poate avea ciocolata, consumată în cantităţi moderate, asupra organismului nostru? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 5 august 2015

Mai multe întrebări despre ciocolată, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Care sunt fructele care fiind consumate periodic pot avea efecte benefice majore asupra sănătăţii? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 18 martie 2015, dar şi-a arătat interesul pentru răspuns şi Lucian Velea pe 19 martie 2015

Mai multe întrebări despre fructe, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din punct de vedere al religiei ortodoxe, de ce este considerat transplantul de organe ca ceva nefiresc? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 1 august 2015

Mai multe întrebări despre religie, sănătate...