Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Singurătatea este o "boală" sau un destin al unor oameni?

întrebare pusă de MONICA pe 16 octombrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Daniela Zaharia a spus pe 16 octombrie 2014Monica, nu-ţi pot răspunde decât ce-mi spunea şi analistul meu adesea. Eugen Papadima spunea: "Şi singurătatea e o soluţie!" Vorbea despre soluţii viabile în adaptare...E un răspuns?
MONICA a spus pe 5 ianuarie 2015 Singuratatea este o solutie dar pe termen scurt.
Ar trebui trasata granita intre singuratatea impovaratoare si singuratatea constructiva.
Emil Cioran scria in Singuratate si destin:
"Totul este sa fi prezent tie insuti.Numai asa poti sa nu treci pe langa viata."
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Singurătatea ar trebui să fie o alegere, o practică regulată în care să evadezi, tu cu tine spre ceea ce încă nu ştii... sau o alegere necesară când te afli la intersecţiile vieţii, când eşti nevoit să-ţi decantezi tot ce ştii pentru a urma drumul inspirat, netulburat de interferenţele cu alte minţi care îţi pot influenţa decizia...

Dar ca să fie o practică benefică, trebuie ca mai întâi să-i descoperi frumuseţea şi nu să te temi de ea...

Sunt multe de spus...

răspuns dat de Estera pe 5 aprilie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Singurătatea, în opinia mea, nu este nici un destin, nici o boală, este o stare de fapt. Ea nu e problematică în sine, decât dacă în această situaţie de viaţă o persoană nu primeşte îngrijirile necesare unui trai decent, sau când aceasta este resimţită la nivel psihologic ca un eşec sau o neîmplinire.

răspuns dat de Silvia Velea pe 31 decembrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
MONICA a spus pe 5 ianuarie 2015Faceam referire la un articol scris de lector univ.Diana Campan in care se exprima astfel:" singuratatea defineste un privilegiu al celor suficienti de profunzi pentru a intelege că miezul său omul si-l poate descoperi numai printr-o oglindire de sine, fara mediatori,in ochiul divin stramutat in suflet.Singuratatea ramane apoi o forma de protectie, de limpezire... gandim singuratatea ca boala, singuratatea ca lene filosofica sau preaplin ontologic, singuratatea ca instrainare data sau voita, singuratatea in mijlocul multimii sau pur si simplu singuratatea interiorizata".
Silvia Velea a spus pe 9 ianuarie 2015Aşa este, omul îşi poate descoperi fiinţa, esenţa divină, fără mediatori, pur şi simplu întorcându-şi privirea spre sine, spre ochiul lui Dumnezeu care-i zâmbeşte din adâncul sufletului. E suficient să devină conştient de prezenţa Sa intrinsecă, ca să se poată cunoaşte pe sine cu adevărat. Dar în acel moment, singurătatea ia sfârşit, se realizează comuniunea cu tot ce înseamnă suflarea lui Dumnezeu. (Cărţile se scriu în singurătate, dar împotriva ei, spunea parcă Paler). E o limpezire extraordinară, fiindcă realmente începi să simţi cum cresc, se unesc şi se întind în infinit rădăcinile tale cu toate rădăcinile vieţii. Nu mai eşti în iluzia singurătăţii, nu mai ai nevoie de falsa ei protecţie; aşa cum nici Dumnezeu nu se regăseşte pe Sine în singurătate, ci prin noi, nici noi nu ne putem regăsi în singurătate, ci prin ceilalţi, percepuţi ca ceea ce sunt: esenţă divină.
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Singurătea este destinul omului inadaptabil și rezultatul celui care nu s-a adaptat la legile sociale ale societății. Există un timp pentru a semăna și un timp pentru a culege. Ei bine, asta nu a învățat omul singur.

Viața este făcuta pentru doi, nu pentru unul. Când cineva dorește să-și formeze o familie, trebuie să-și diminueze pretențiile: nu poți găsi o femeie și frumoasă cum a fost Brigitte Bardot și nici bogată precum Jackie Onassis.

răspuns dat de Hary Fischman inginer c-tor/IL/ pe 26 noiembrie 2018

Comentarii personale despre răspuns
Radu Șerban a spus pe 10 decembrie 2018Domnule Inginer, nu veți fi singur, veți fi deocamdată și „domnul” și ”inginer”. După ce vă pensionați vom vedea cât de adaptat și cât de sociale sunt „legile sociale ale societății”. Vorbim cu prea multă ușurință despre viață. Cine a spus pentru câți este făcută? Poate este pentru trei, pentru grup, pentru habar nu avem ce. De ce să își diminueze pretențiile cine vrea o familie? Și de ce trebuie toți să vrea o familie? Frumoasă și bogată nu e idealul fiecăruia. One size cannot fit all spune englezul și de aici înainte ați putea să vă gândiți mai profund înainte să faceți formule magice pentru viață. Viața nu este o clădire ridicată din cărămizi identice. Și viața fiecăruia e altfel. Cei mai mulți oameni, mai ales cei religioși, invocă precepte biblice când spun că „viața este făcută pentru doi”, uitând că însuși modelul/învățătorul lor este o persoană care se crede a fi trăit 33 de ani singur (= fără femeie, așa cum definiți dvs. singurătatea). Nu există formulă magică, și nu, nu înseamnă că ești inadaptat dacă nu te căsătorești: pur și simplu, asta îi trimite în neant pe cei care s-au căsătorit și au divorțat. Ei la ce categorie intră? Adaptați? Inadaptați? posibil, ratați..
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Singurătatea e cea mai bună prietenă a mea. Mă folosesc de ea ori de câte ori am nevoie, dar ei nu-i dau voie să se folosească de mine, niciodată. Deci: a fi singur este alegerea noastră! Aşa că nu este o boală şi nici Destin. Scriitorii şi Poeţii simt deseori nevoia de a fi singuri, dar o fac de plăcere şi pentru plăcerea scrisului. După mine, în singurătate, găseşti liniştea interioară, necesară pentru a te conecta la Spiritul Universal: Creatorul tuturor celor văzute şi nevăzute!!!

răspuns dat de Aneta Timplaru pe 31 iulie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este dependenţa de internet şi de reţelele sociale cu adevărat o boală? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 28 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre internet, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

În ce măsură ne poate ajuta gândirea pozitivă să învingem o boală? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 14 noiembrie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, psihologie, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă fiecare dintre noi are un destin deja stabilit, atunci care mai e rostul vieţii noastre? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 19 martie 2015

Mai multe întrebări despre viaţă...