Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este posibil ca un părinte, vrând binele copilului, să îl indrume greşit spre ceva ce şi-ar dori de fapt el, şi nu copilul?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 15 aprilie 2015

incorect0
corect2

Educaţia copilului este o provocare pentru orice părinte.

O greşeală frecvent întâlnită se referă la raportarea greşită a părinţilor la nevoia de independenţă a copilului.

Nevoia de independenţă este o cerinţă de dezvoltare, câştigarea ei treptată în funcţie de vârstă, achiziţii şi progrese bio-psihologice este parte din normalitatea dezvoltării umane.

O altă greşeală este nediferenţierea între nevoile proprii şi cele ale copilului.

O explicaţie ar fi frustrarea părinţilor adunată în perioada comunistă care au efecte asupra educaţiei pe care o dau copiilor lor, să facă cât mai multe, să înveţe cât mai mult.

Copiii au nevoie să fie educaţi. Copilului trebuie să-i fie bine şi în viitor... mai ales în viitor. O jucărie nouă nu va mai fi suficientă să îl facă fericit. Va avea nevoie în primul rând să fie în stare să se descurce singur în această lume mizeră în care trăim. Şi ca să se descurce are nevoie de o educaţie reală legată de bună creştere, comportament în societate, moralitate, relaţia cu cei din jur, înţelegerea lumii în care trăim, realitatea înconjurătoare, importanţa deprinderii unor abilităţi etc.
Educaţia trebuie să se facă cu discernământ şi înţelepciune:
"nu învaţă (puii) noii născuţi zborul perfect într-o singură zi, ci o dată îi scoate afară numai atât cât este necesar să-i scoată afară din cuib, altă dată iarăşi după ce s-au odihnit mai întâi, îi învaţă să zboare mai sus şi astfel liniştit şi încet-încet îi conduce la înălţimea la care trebuie" (Sfântul Ioan Gură de Aur).

răspuns dat de monica pe 15 aprilie 2015

Comentarii personale despre răspuns
monica a spus pe 15 aprilie 2015Eu cred că foarte mulţi părinţi români au înţeles greşit ce înseamnă să creşti un copil.
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

DA.

răspuns dat de Eu pe 15 aprilie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Sunt binele şi răul noţiuni absolute, concret definite, sau subiective, răul cuiva putând fi binele altcuiva? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 13 martie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De la ce vârstă este bine să-i dai copilului în grijă un animal de companie? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 7 martie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 martie 2013

Mai multe întrebări despre animale, copilărie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cea mai mare realizare pe care o poţi avea ca părinte? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 19 aprilie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 19 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre viaţă...