Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre relaţii / pagina 14

Poţi selecta mai specific: Căsătorie, Dragoste, Prietenie.

Cum putem fi noi toţi egali, în condiţiile în care fiecare se naşte cu posibilităţi (atât materiale, cât şi intelectuale) diferite? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Originile tezei că toţi oamenii au aceeaşi valoare intrinsecă se găsesc în tradiţia iudeo-creştină. În această tradiţie putem ajunge la ideea egalităţii între oameni în cel puţin două moduri. Primul decurge în felul următor: oamenii au valoare intrinsecă întrucât sunt creaţii ale lui Dumnezeu şi sunt creaţi după chipul şi asemănarea Lui. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 7 aprilie 2015

Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, filozofie, religie...

Când coboară domnul Iisus Hristos? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Nu coboară şi nici nu urcă. Trupul lui de Slavă Viu este alcătuit, doar puţin metaforic, din toate inimile oamenilor. Cine nu are o relaţie personală cu El, nu ştie că este părticică din El, iar El locuitor al inimii sufletului. A 2-a venire este ultima, pentru că nu va mai fi nevoie să ne reamintim în timp Învierea... eşti conştient în permanenţă cine este El şi cine eşti şi tu.

răspuns dat de Daniela Ralu pe 2 aprilie 2015

Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism...

De ce a lăsat Dumnezeu să existe şi răul în lume? (45 răspunsuri)

incorect0
corect1

Răul în lume a fost, cu adevărat, lăsat să existe, ne-fiind creaţia lui Dumnezeu pentru că nimic din ceea ce a Creat nu distruge. Orgoliul celui mai frumos şi cunoscător de Dumnezeu Arhanghel, a fost prima Schimbare în Creaţie, moment în care a apărut Timpul şi Evoluţia. Răul este lăsat pentru ca potrivnicii Legii şi Ordinii să ajungă singuri la înţelegerea consecinţelor lipsirii de Lumina Vie a lui Dumnezeu... asta un Timp... Inteligenţa şi Înţelepciunea Divină ca atribute pure ale lui Dumnezeu ca Unic Creator, a pus în aplicare şi Planul de Mântuire, indiferent de cel care a greşit: îngeri, spirite ale naturii, oameni. Altă consecinţă a îngăduirii răului sau "răilor" este setea după Dumnezeu care răsare atunci când ai cea mai mică lumină despre moartea care înseamnă lipsa, doar din tine, a lui Dumnezeu, a comunicării şi comuniunii cu El. Dumnezeu nu lipseşte din Creaţia Lui, însă toţi cei care nu vibrează pe nivelul înalt al iubirii se autoexclud din viaţa adevărată. Credinţa lui Dumnezeu că ne vom întoarce faţa fiinţei noastre către Adevăr, către El, este... nu am cuvinte... am doar ... totuşi, mai bine Tăcere mormântală... ca să-L aud pe El.

răspuns dat de Daniela Ralu pe 30 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, legislaţie, limbi, religie, viaţă...

Dacă ţi-ai reduce existenţa la o singură dorinţă, care ar fi? (7 răspunsuri)

incorect0
corect0

Sa iubesc şi să fiu iubit.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 27 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, viaţă...

Dacă ţi-ai reduce existenţa la o singură dorinţă, care ar fi? (7 răspunsuri)

incorect0
corect0

Cred că cel mai bine este să trăiesc cu dorinţa de a face lucruri, fapte şi activităţi pentru binele tuturor oamenilor. Ceva prin care oamenii se respectă şi se ajută, când au boli, griji şi cumpene, iar Dumnezeu ne este mai aproape şi ne iubeşte mai mult pentru că suntem mai buni!

răspuns dat de micutu64 pe 26 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, religie, sănătate, viaţă...

Cum putem şti dacă într-adevăr există viaţă după moarte? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Simplu! Având credinţă. Ea este steaua care ne călăuzeşte prin necunoscut. Ea trece dincolo de înţelegere, este superioară înţelegerii. Credinţa este ca aerul. Ştiu că este acolo. Pot simţi aerul cum se mişcă în vânt, îl văd cum îndoaie spicele pe câmp şi ridică valul pe mare. Credinţa înseamnă încredere. Credinţa înseamnă să crezi. Ea înseamnă acceptare. Credinţă înseamnă a avea pe Dumnezeu în noi. Învierea a fost încercarea lui Dumnezeu de a arăta că ceea ce este de Sus nu poate fi zădărnicit de viaţa omenească. Moartea şi Învierea lui Iisus au deschis larg porţile spre viaţa veşnică, pentru toţi care au credinţă. Iisus domneşte în noi. El aduce pace în sufletele noastre. El vă va aduce bucurie pe chip, dragoste în suflet, va da un sens lucrărilor voastre şi speranţă sufletului vostru. Să ai credinţă în ceva ce nu poţi vedea înseamnă credinţă. De aceea, vă îndemn eu cel întemniţat pentru Domnul, să umblaţi cu vrednicie, după cum aţi fost chemaţi, cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în iubire, silindu-vă să păziţi unitatea Duhului, întru legătura păcii. Există un trup şi un duh, aşa cum aţi fost chemaţi la o singură nădejde. Există un Domn, o credinţă, un botez, un Dumnezeu şi Tatăl tuturor care e peste toate şi printre toate şi întru toţi. Să vă lepădaţi de vieţuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare, şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre. Şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate şi în sfinţenia adevărului. Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem parte. Mâniaţi-vă, şi nu greşiţi; soarele să nu apună peste mânia voastră. Nici nu faceţi loc diavolului. Cel ce fură să nu mai fure, ci mai vârtos să se ostenească lucrând cu mâinile sale lucru cel bun, ca să aibă să dea şi celui ce are nevoie. Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinţă, ca să dea har celor ce ascultă. Să nu întristaţi pe Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu întru care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Orice amărăciune, şi supărare şi mânie, şi izbucnire, şi defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate. Ci fiţi buni între voi şi milostivi, iertând unul altuia, precum şi Dumnezeu v-a iertat vouă, întru Hristos. Şi umblaţi întru iubire, precum şi Hristos ne-a iubit pe noi şi S-a dat pe sine pentru noi, prinos şi jertfă. (Citat din Apostolul Pavel - James Cameron)

răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 25 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, limbi, religie, spiritualitate, viaţă...

Dacă în timpul unei relaţii încerci să-l schimbi pe celălalt, nu înseamnă că de fapt nu iubeşti persoana respectivă, ci o imagine făurită de propria minte? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Uneori da. Dar sunt deseori preudecăţi doar. Sau orgolii. Pot fi şi necesităţi nesatisfăcute de relaţie sau probleme de comunicare. După prima perioadă, cea de idealizare (care este normală), începem să vedem cu cine avem de-a face. (La început toţi ne străduim să facem impresie bună pe baza cererilor inconştiente ale partenerului!) Totuşi, nu putem spune că este vorba despre o imagine integral făurită de mintea noastră. Fantasme sau fantezii avem cu toţii!! Este vorba despre imaginea partenerului care se formează în copilărie, un fel de portret-robot al partenerului compus din fragmente de experienţă, informaţii, trăsături ale unor persoane semnificative (aparţinând celuilalt gen) cu care copilul relaţionează. Avem acest portret în noi, este o structură arhetipală şi familiară. Îl comparăm pe partener că această structură - portret, cu ceea ce cunoaştem. Dacă nu se potriveşte suficient, atunci putem avea senzaţii de nepotrivire, de ne-familiar, străin, de ...de-neînţeles. [Tot textul...]

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 25 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre automatizări, copilărie, dragoste, prietenie, psihologie, România, tinereţe...

Dacă fiecare dintre noi are un destin deja stabilit, atunci care mai e rostul vieţii noastre? (7 răspunsuri)

incorect0
corect0

Rostul în această lume e de căutat, fiecare a venit cu un scop şi are de făcut părticica lui. [Tot textul...]

răspuns dat de AURICA pe 19 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, viaţă...

Ce are Coranul în comun cu Biblia? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Coranul neagă trinitatea, deşi pretinde a fi o confirmare a Scripturilor precedente, adică Biblia: "Şi aceia sunt necredincioşi care zic: "Dumnezeu este al treilea din trei" căci nu este Dumnezeu afară de unicul Dumnezeu..." (Sura 5:77). Muhamed face în acest verset o aluzie la Sfânta Treime şi ne numeşte pe noi cei care credem în Sfânta Treime necredincioşi. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 16 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, istorie, limbi, religie...

Cum îţi poţi îmbunătăţi rezistenţa la frig? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Cea mai bună şi verificată metodă: duş zilnic fără pauză timp de un an. Reduci temperatura treptat în aşa fel încât la sfârşitul anului să faci duş direct cu apă rece fără să simţi şocul termic. Garantat adio guturai. febră, bronşite, poţi după aceea să-ţi uimeşti prietenii făcând baie la copcă într-un lac îngheţat fără s-o mierleşti a doua zi.

răspuns dat de ION PETRE pe 15 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre prietenie, sănătate...

<< < Pagina 14 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.