Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Dacă s-ar dovedi că nu există Dumnezeu, ce s-ar schimba?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

incorect0
corect0

Încet, încet am ajuns ca în jurul vârstei de 30 ani să am convingerea personală că o creatură numită Dumnezeu nu există. Cu alte cuvinte, în terminologia bisericească am devenit ateu.

Sunt trecut de 70 ani. Sunt un om normal, nu mi-am înşelat niciodată nevasta, am respectat-o şi i-am fost alături permanent şi la bine şi la rău, la fel pe copii mei, n-am furat, mi-am crescut cei doi copii cu multă dragoste şi respect. Nu am făcut rău prietenilor. Am respectat pe toţi oamenii şi în special femeile care au o contribuţie esenţială în existenţa noastră. Şi sunt ATEU.

Nu se poate dovedi că Dumnezeu nu există pentru simplul fapt că NU EXISTĂ. Tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră, pe tot globul, dovedeşte că nu există.

Problema nu este că ce s-ar întâmpla dacă s-ar dovedi că nu există Dumnezeu, problema este că să ai curajul să spui că Dumnezeu nu există, dar frica, teama de moarte, sentimentul de nesuportat că vei dispărea definitiv îi determină pe majoritatea covârşitoare să le fie frică să spună adevărul.

răspuns dat de Ioan Zah pe 3 aprilie 2017

Comentarii personale
Ioan Zah a spus pe 3 aprilie 2017Convingerea mea ca nu exista dumnezeu provine de la faptul ca am inteles perfect notiunea de infinit.
- spatiul si timpul sunt infinite.
- sub o forma sau alta, in infinitatea spatiului a exista materie. Daca n-ar fi existat materia din univers din ce s-ar fi format?
- intelegand notiunea de infinit, consider ca niciodata nu se va sti cum s-a format aceasta forma de materie pe care o reprezentam noi, fiintele de pe planeta noastra. Vor fi elaborate o serie intreaga de pareri, dar niciuna nu va exprima adevarul.
Aceasta este convingerea mea. Cu ea am trait, cu ea traiesc, cu ea voi disparea definitiv.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: