Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe?

întrebare pusă de DincuClaudiu pe 29 august 2017

incorect0
corect0

Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. În rasele caucasoide există gene de neanderthal uneori până la 4%. Popoarele africane nu au nici o urmă de neanderthal, dar caucasoizi au.

Nu se poate susţine că omul modern provine din omul de neanderthal. Dacă interpretăm Geneza 1, în mod literal apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis? Africanii sunt singura rasă Homo Sapiens pură. Euroasiaticii sunt amestecaţi cu omul de neanderthal, iar australienii şi malaiezienii sunt amestecaţi cu omul de Denisovan. Tinerii sunt mai înclinaţi să părăsească bisericile când află că au fost minţiţi de biserică.

Vezi

răspuns dat de Ted Sa pe 31 august 2017

Comentarii personale
Veronica Şerbănoiu a spus pe 4 septembrie 2017De citit "Sapiens" de Yuval Noah Harari recent apărută la Ed. Polirom şi de acolo înţelegem clar ce s-a întâmplat cu speciile de oameni, cât şi cu cele animale de-a lungul istoriei.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: