Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Singurătatea este o "boală" sau un destin al unor oameni?

întrebare pusă de MONICA pe 16 octombrie 2014

incorect0
corect0

Singurătea este destinul omului inadaptabil și rezultatul celui care nu s-a adaptat la legile sociale ale societății. Există un timp pentru a semăna și un timp pentru a culege. Ei bine, asta nu a învățat omul singur.

Viața este făcuta pentru doi, nu pentru unul. Când cineva dorește să-și formeze o familie, trebuie să-și diminueze pretențiile: nu poți găsi o femeie și frumoasă cum a fost Brigitte Bardot și nici bogată precum Jackie Onassis.

răspuns dat de Hary Fischman inginer c-tor/IL/ pe 26 noiembrie 2018

Comentarii personale
Radu Șerban a spus pe 10 decembrie 2018Domnule Inginer, nu veți fi singur, veți fi deocamdată și „domnul” și ”inginer”. După ce vă pensionați vom vedea cât de adaptat și cât de sociale sunt „legile sociale ale societății”. Vorbim cu prea multă ușurință despre viață. Cine a spus pentru câți este făcută? Poate este pentru trei, pentru grup, pentru habar nu avem ce. De ce să își diminueze pretențiile cine vrea o familie? Și de ce trebuie toți să vrea o familie? Frumoasă și bogată nu e idealul fiecăruia. One size cannot fit all spune englezul și de aici înainte ați putea să vă gândiți mai profund înainte să faceți formule magice pentru viață. Viața nu este o clădire ridicată din cărămizi identice. Și viața fiecăruia e altfel. Cei mai mulți oameni, mai ales cei religioși, invocă precepte biblice când spun că „viața este făcută pentru doi”, uitând că însuși modelul/învățătorul lor este o persoană care se crede a fi trăit 33 de ani singur (= fără femeie, așa cum definiți dvs. singurătatea). Nu există formulă magică, și nu, nu înseamnă că ești inadaptat dacă nu te căsătorești: pur și simplu, asta îi trimite în neant pe cei care s-au căsătorit și au divorțat. Ei la ce categorie intră? Adaptați? Inadaptați? posibil, ratați..

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: