Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Ce alimente sunt indicate când ai arsuri gastrice?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 27 iulie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 27 iulie 2013

incorect0
corect1

Depinde de natura arsurilor.
Gastrită acidă sau bazică.
Ulcer normal sau f. grav.
Infecţie microbiană, virotică sau ciuperci.
Arsura de la alimente sau ceva ingerat.
Tumori.
Aciditate pe fond nervos, sau din cauza acidităţii interne mari.
Alergii.
La unii bărbaţi taninul din alimente poate da dureri de ulcer, fără vreo afecţiune.
Sunt cazuri diferite, şi nu pot indica fiindcă nu sunt cadru medical, dar am avut o gastrită f. gravă aproape de ulcer, nu puteam mânca nici salată verde.
Am făcut tratament şi după un an mâncam usturoi şi ardei iute pe stomacul gol.
Nu ştiu natura acelei gastrite, dar am tratat-o şi energetic. Reiki.
Merele sunt f. sănătoase, pâinea, orezul, carnea fiartă de pui.
Crudităţile bine mestecate, eventual fără coajă, sunt f. bune. Coapte, nu acre. Dar pot fi şi cazuri în care să facă rău orice aliment.
Se face pauză totală de mâncare, 2-3 zile.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 30 iulie 2014

Comentarii personale
Nastase Mihail a spus pe 15 martie 2015Inca o data, merele si orezul sint printre cele mai inofensive alimente. Sint complet nealergice, fiindca alergiile pot da cele mai persistente gastrite.
Merele decojite cit sint crize.
Laptele chiar e un pansament gastric.
Orice aliment in cantitate mare poate provoca rau. Se dilata stomacul si reapar iritatiile.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: