Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este Iisus Hristos unul dintre iniţiatorii procesului de maturizare a speciei umane?

întrebare pusă de Daniela Zaharia pe 14 octombrie 2014

Comentarii personale
Daniela Zaharia a spus pe 14 octombrie 2014
Comentariu personal de precizare a orizontului întrebării.

Întrebarea vizează omul actual ca beneficiar al acestui eventual proces.
Este suficient să nu manifeşti anumite trăsături negative? Eşti mai bun doar pentru că nu le manifeşti? Proba de foc este atunci când le vezi manifestate de altul. Te enervează sau nu? Faci eforturi mari să nu te comporţi ca el? E obositor? Începi să-l critici, să îl bârfeşti, să-l ironizezi, să-l pui la zid, să-l insulţi? Atunci, chiar dacă nu le manifeşti, ele sunt în tine. Constatarea lor la altă persoană îţi aduce aminte de ele şi de cât de greu îţi este să le ascunzi. Ce vei face? Te vei revolta? Pe cine? Vei încerca să înţelegi cât mai mult din ceea ce se întâmplă? Dacă da, atunci, la un moment dat, derulându-se acest travaliu de înţelegere, va apărea o schimbare... Îţi vei da seama că te-ai luptat degeaba cu tine, cu ceilalţi, ...fugind de umbra! Şi chiar te vei schimba. Vei deveni sigur mai tolerant cu semenii tăi şi te vei înscrie pe un drum nou.
Ieşind din scenariul de luptă vei creşte şi te vei maturiza. Vei deveni cooperant, pro-social...iertător , neutru-binevoitor. Vei stimula la alţii dezvoltarea anumitor calităţi, îţi vei începe ziua complimentând amabil pe un coleg cu care urmează să conlucrezi, vei da confort afectiv şi vei fi tandru cu cei apropiaţi...etc.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: