Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Care este scopul vieţii?

întrebare pusă de DanielleT pe 2 septembrie 2014

incorect0
corect1

Omul s-a născut ca să înveţe, să se descopere, să decidă, să experimenteze, să crească fizic, mental, emoţional, spiritual, material.

Să trăieşti, să creezi, să dăruieşti şi să laşi ceva bun în urma ta sunt cele mai importante lucruri din istoria omenirii, indiferent dacă e vorba de educaţie, cultură, artă, sport, religie, tehnică, relaţii, familie, iubire, ambiţii.

Omul trăieşte ca să experimenteze iubirea, fericirea, acceptarea, dezvoltarea.

Trăim pentru a ne cunoaşte vocaţia, a ne dezvolta talentele, spre a le exprima pentru fericirea noastră şi a celor din jurul nostru; pentru a contribui cu propriile capacităţi la binele familiei, societăţii, la protejarea resurselor naturale, a mediului, a libertăţilor umane.

Trăim ca să fim binecuvântaţi şi să dăruim mai departe necondiţionat ceea ce viaţă şi Dumnezeu n-a dăruit (iubire, afecţiune, salvare, înţelepciune, timp, împărtăşirea experienţelor de viaţa celor care au nevoie de un exemplu, de ajutor, de încurajare, de îndrumare).

Respectul pentru viaţă, iubirea pentru bine, direcţionată în toate domeniile vieţii, în creativitate, în sens divin, uman, relaţional, profesional, social este împlinirea scopului nostru pe pământ.

Omul a fost menit de Dumnezeu să fie un inel de legătură între cer şi pământ şi să se înalţe cu întreaga creaţie spre Dumnezeu ca să se împărtăşească de nemurirea Lui. Lumea a fost creată de Dumnezeu imprimându-i-se un anumit sens şi e condusă de Creator spre împlinirea sensului. Ea culminează în persoana umană care se mişcă spre unirea cu Persoana Supremă.

Vezi

răspuns dat de monica pe 7 ianuarie 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: