Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

E de preferat să regreţi ceva ce ai făcut sau ceva ce nu ai făcut?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 august 2015

incorect0
corect1

Regretele, acele trăiri care aduc tristeţea, sentimente de neîmplinire sau doar gândul că timpul trece repede şi noi am ratat şanse sunt o barieră în calea fericirii.

Trebuie să îndepărtăm tot ceea ce aduce un val închis faţă de viitor şi un zid de netrecut faţă de trecut.

Dacă avem ţeluri, vise vrem să dăm ce avem mai bun şi dacă iubim oamenii şi nu vrem să-i rănim sau să-i pierdem trebuie să simţim durerea când lucrurile merg rău. Scopul nu este să trăim fără regrete. Scopul este să nu ne urâm pentru că le avem.

Trebuie să învăţăm să iubim greşelile, lucrurile imperfecte pe care le creăm şi să ne iertăm pentru că le-am creat. Regretul nu ne reaminteşte că am făcut lucrurile greşit, ci că putem face mai bine data viitoare.

răspuns dat de monica pe 3 septembrie 2015

Comentarii personale
monica a spus pe 3 septembrie 2015Paşi pentru a depăşi regretele
Pentru început ar trebui să încetăm să facem lucrurile care nu ne plac, acivităţiile care nu ne aduc satisfacţie. Asumându-ne conştient acţiunile intreprinse ajungem să îndepărtăm o mare parte din frustrări. Ca să facem pasul de mai sus trebuie să fim împăcaţi cu noi înşine, cei de acum, nu cei din trecut, nu cu ce am fi putut fi în imaginaţia noastră ci pur şi simplu cu noi în prezent; făcând astfel începem să ne eliberăm de trecut.
Apoi ar trebui să învăţăm că, din orice situaţie neplăcută se poate face un eveniment favorabil, o oportunitate.
Ca să avem bucuria zilei prezente şi ca să aşteptăm cu nerăbdare ziua următoare contribuţia noastră este importantă: faceţi ca fiecare moment să conteze, să ne bucurăm cât mai mult posibil de ceea ce ne oferă viaţa.
Dacă vreţi să fiţi fericiţi încercaţi să vă trăiţi propria viaţă, să fiţi originali, să nu trişaţi.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: