clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Care este cel mai important lucru pe care fiecare copil e bine să-l înveţe încă de mic?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 5 aprilie 2014, dar şi-a arătat interesul pentru răspuns şi Lucian Velea pe 5 aprilie 2014

incorect0
corect2

Primul lucru pe care un copil ar fi bine să-l înveţe consider că ar fi respectul faţă de cei din jurul lui şi acea ruşine care în zilele noastre se găseşte din ce în ce mai puţin.

răspuns dat de Ana pe 20 mai 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Să fie cât mai puţin dependent de cei din jurul lui.

răspuns dat de Eu pe 15 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Un copil trebuie învăţat să fie el însuşi, să se exprime şi să fie fericit!

răspuns dat de Ramona pe 10 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Să fie cinstit în viaţă şi cu respect faţă de ceilalţi...

răspuns dat de Liviu pe 12 aprilie 2014

Comentarii personale despre răspuns
Liviu a spus pe 12 aprilie 2014Numai cu cinstea faţă de noi şi de aproapele nostru vom putea schimba ţara asta, iar până când nu vom face această schimbare, orice comentariu e în zadar... Pornind bineînţeles de la cei ce conduc ţara şi terminând cu noi oamenii de rând... doar aşa vor creşte şi copiii noştri oameni adevăraţi (ceea ce noi încă nu ştim sau nu vrem să fim).
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Primul şi cel mai important lucru pe care un copil trebuie să-l înveţe încă de mic este... conservarea obiectului. Altfel... când mama iese din cameră, pare că nu mai există.

Interiorizarea informaţiilor despre diverse obiecte... pe care le gustă... şi... în mod sănătos le aruncă pe jos pentru că le-a "păpat şi sunt înăuntru", le digeră, le asimilează... deci nu mai are nevoie de ele.

Relaţia cu oliţa care este baza formării caracterului de mai târziu.

Ştiaţi că: dacă un copil este silit să stea pe oliţă... şi uneori chiar mai mult timp... poate să ajungă ceea ce se numeşte caracter înfrânt?

Iar dacă nu este forţat... poate avea caracter de lider?

Unii dintre cei care sunt forţaţi şi se opun şi plâng şi refuză să "dea darul", ajung zgârciţi sau ceea ce se numeşte caractere constipate. Negocierea acestui aspect important din viaţa copilului este un lucru dificil, delicat... Poţi să-ţi înfrângi propriul copil sau poţi să-l ajuţi să ia prima decizie importantă în viaţă (care are conotaţii foarte precise... a fi darnic!)

Lucruri mici care devin mari odată cu copilul!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 11 octombrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Primul lucru este comportamentul.

răspuns dat de Vasile Greta pe 29 iulie 2014

Comentarii personale despre răspuns
Vasile Greta a spus pe 29 iulie 2014Dacă are un comportament normal, "cei şapte ani de acasă" îi va învăţa foarte uşor. Şi astfel vom avea un adult cu toate calităţile pe care le dorim în societate.
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai trăsnit lucru auzit de la un copil? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 17 iulie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 17 iulie 2014

Mai multe întrebări despre copilărie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai important lucru ce trebuie avut în vedere atunci când mergi la un interviu pentru un loc de muncă? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 februarie 2016

Mai multe întrebări despre meserii...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă dispariţia vieţii pe Pământ ar trece neobservată la scara Universului, atunci de ce fiinţele au instinctul de a-şi proteja viaţa ca fiind cel mai important lucru din Univers? (6 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 14 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 14 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre filozofie, viaţă...