Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

De ce ne-a creat Dumnezeu?

întrebare pusă de busuioc estera pe 19 iunie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Ioan Zah a spus pe 17 aprilie 2017Suntem o creatie a universului si nu a altcuiva. Suntem o forma aparte a materiei. Unde, cum si când s-a format materia pe care o reprezentam noi, nu se va sti niciodata. Infinitatea timpului, a spatiului si existenta dintotdeauna a materiei, sub o forma sau alta, face ca aomenii sa nu afle niciodata cum s-au format.
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect0

Ca să trăieşti! Şi pentru voia lui, că ne iubeşte.

Recunoaşterea suveranităţii şi sfinţeniei depline ale lui Dumnezeu ne lasă uimiţi de faptul că l-a făcut pe om şi „l-a încununat cu slavă şi cu cinste” (Psalmul 8:5) şi că binevoieşte să ne numească „prieteni” (Ioan 15:14-15). De ce ne-a creat Dumnezeu? Dumnezeu ne-a creat pentru pentru bucuria Sa şi că noi, creaţia Lui, să avem bucuria de a-L cunoaşte pe El.

răspuns dat de Silviu pe 19 martie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Scopul iniţial al lui Dumnezeu nu a fost atins încă datorită faptului că omul a ales să trăiască independent de Dumnezeu, neascultând de El, consecinţa acesteia fiind suferinţa şi truda, iar în final moartea; omul a fost făcut perfect, având voinţa liberă de a alege propriul viitor, punându-i-se în faţă binele şi răul, viaţa şi moartea, înşelat de cel rău, omul a ales greşit; pentru a ne schimba destinul a venit o speranţă de salvare prin Isus Cristos. Moartea nu este destinul nostru, ci viaţa veşnică.

răspuns dat de monica pe 10 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

La această întrebare nu ştie nimeni răspunsul, dar de mii de ani se dă cu părerea.

Urmând un raţionament logic, de vreme ce oricâte averi sau cunoştinţe ai acumula, tot la moarte ajungi, atunci motivul nu poate consta în a trăi mai bine sau în a fi mai inteligent. Bunăstarea şi inteligenţa pot fi doar instrumente pentru un scop mai înalt. Şi uite aşa a apărut conceptul de "evoluţie spirituală", adică dezvoltarea acelor aptitudini pozitive care sunt greu de vizualizat chiar şi mental. E posibil ca acesta să fie motivul pentru care existăm: ca să trăim nişte experienţe ce ne dau şansa să evoluăm.

răspuns dat de Lucian Velea pe 19 iunie 2014

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

În ipoteza că există un Dumnezeu, cine, când, cum şi de ce a fost creat? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Zah Ioan pe 26 august 2018

Mai multe întrebări despre religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Religia afirmă că dumnezeu ne-a creat după "chipul și asemănarea sa". Întrebare: dacă el seamănă cu noi, el, creatorul, cu ce se hrăneşte? De unde îşi procură hrana? (1 răspuns)

întrebare pusă de Ioan Zah pe 13 ianuarie 2018

Mai multe întrebări despre religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cine a creat timpul? (1 răspuns)

întrebare pusă de Francisc pe 24 martie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, inventică...