Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Este adevărată afirmaţia: "frica este opusul dragostei"?

întrebare pusă de MONICA pe 29 octombrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
eu a spus pe 17 martie 2015Nu este adevarat. Ura este opusul dragostei. Daca nu iubesc paianjenii, de exemplu, nu inseamna ca mi-e si frica de ei. Sau, mereu am avut putina frica de tatal meu, dar l-am iubit nebuneste.
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Da, este opusul dragostei, dar mai e de adăugat că dragostea e reală, frica nu. Dragostea e starea naturală a fiinţei, frica e creată de minte, deci o iluzie. Dovada este că dragostea poate fi simţită în afara minţii, frica nu poate fi simţită decât atunci când gândurile anxioase, conştiente sau inconştiente, te copleşesc.

răspuns dat de Silvia Velea pe 2 ianuarie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Da

răspuns dat de dory58 pe 18 noiembrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
Eu a spus pe 15 martie 2015Nu este adevarat. Ura este opusul dragostei. Daca nu iubesc paianjenii, de exemplu, nu inseamna ca mi-e si frica de ei. Sau, mereu am avut putina frica de tatal meu, dar l-am iubit nebuneste.
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Dragostea şi frica sunt două sentimente diferite şi arareori coexistă. Opusul dragostei este ura; cu cât dragostea este mai puternică, cu-atât şi ura va fi mai puternică, dacă printr-un mic "declic", dragostea se transformă în ură, atunci când obiectul dragostei trădează imaginea făurită în mentalul nostru ; dragostea, frica, ura şi curajul nu sunt apanajul speciei umane, ele - sentimentele - există la fiecare animal, sunt atribute atavice instinctuale.

răspuns dat de Jose Arcadio pe 29 septembrie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect1
corect0

Frica şi dragostea sunt sentimente umane diferite, dar nu opuse. Mai exact nu se anulează reciproc neapărat. Poţi iubi cu teama că nu vei primi nimic în schimb sau să-ţi fie pur şi simplu frică să iubeşti. Un om care nu cunoaşte frica e inconştient sau nebun. Un om care iubeşte necondiţionat nu e departe de balamuc. Deci frica şi dragostea coexjstă în complexitatea spirituală umană. Reprocitatea coexistenţei lor ne defineşte însăşi existenţa.

răspuns dat de ion petre pe 15 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Este adevărată afirmaţia: "A fi vindecător sau făptuitor de miracole înseamnă a-ţi accepta capacitatea intrinsecă de a fi liber de conflict, liber de vină, liber de ju­decare sau învinovăţire"? (1 răspuns)

întrebare pusă de MONICA pe 9 ianuarie 2017

Mai multe întrebări despre filozofie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce afirmaţie este absolut adevărată? (5 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 27 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 27 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre filozofie, logică...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

În ce măsură este adevărată teoria cunoscută drept "efectul fluturelui"? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 21 martie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, fluturi...