Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

De ce avem nevoie de justificări pentru a iubi?

întrebare pusă de MONICA pe 8 ianuarie 2015

incorect0
corect0

Pentru că Dragostea, deşi este un sentiment, o trăire şi prin urmare ceva iraţional şi ilogic, ea se întemeiază pe un soi de reciprocitate. Iubim şi prin asta sperăm ca şi noi la rândul nostru să fim iubiţi. Dragostea faţă de cineva prevalează nevoia de acel/acea persoană şi de aceea este o trăire foarte puternică, de aceea eu cred că de fapt nu avem nevoie de nici o justificare de vreun fel pentru a iubi pe cineva. Şi dacă aceste justificări totuşi apar, o fac pentru că Dragostea are şi o latură egoistă, deşi cei mai mulţi dintre noi nu vrem să recunoaştem asta. Dintre toate sentimentele şi trăirile umane, Dragostea este cel mai puţin egoist "fenomen" sufletesc. Cei care cred că Dragostea are nevoie de justificări spun acest lucru pentru că ei cred că Dragostea poate şi chiar trebuie să fie condiţionată de aceste justificări. E cumva un fel de dragoste interesată, în primul rând material şi mai apoi spiritual, sufletesc. Nu avem nevoie de justificări pentru a iubi pentru că eu cred şi simt că Dragostea este total dezinteresată şi se oferă ca atare fără a fi justificată prin sau de ceva. Dragostea e pur şi simplu Dragoste, una dintre cele mai puternice Forţe ale Universului, parte integrantă a sufletului omenesc. Cea mai concludentă dovadă în acest sens este că, chiar şi atunci când îi oferi Dragoste unei fiinţe care a suferit foarte mult în viaţa ei/lui şi astfel a început să "poarte" o mască Malefică, acea fiinţă se va "desface" ca o floare spre razele binefăcătoare ale soarelui dimineţii şi va accepta Dragostea Ta. Aşa cred eu.

răspuns dat de iovanescu andrei pe 13 ianuarie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

De ce pot iubi o femeie să nu pot renunţa la ea? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de wowa pe 31 august 2014

Mai multe întrebări despre dragoste...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce e nevoie ca să devii miliardar în dolari? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 19 aprilie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 19 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre afaceri, finanţe...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Toţi oamenii au nevoie de libertate? (1 răspuns)

întrebare pusă de Vera Serbanoiu pe 8 decembrie 2016

Mai multe întrebări despre filozofie...