Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Poate evolua tehnologia până în punctul în care să ne scape de sub control?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 30 august 2015

incorect0
corect2

Inteligenţa artificială foarte dezvoltată poate aduce sfârşitul omenirii - avertizează celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking. Evoluţia tehnologiei este foarte rapidă şi o poate depăşi pe cea a speciei umane, fapt sugerat de eficienţa formelor primitive de inteligenţă artificială, deja existente.

Teoria privind efectul inteligenţei artificiale este foarte controversată. Unul dintre directorii Google este de părere că inteligenţa umană va fi depăşită de cea artificială, în jurul anului 2045. Totusi, mulţi oameni de ştiinţă consideră că evoluţia inteligenţei artificiale are nevoie de foarte mult timp, iar temerile nu sunt justificate.

Care este scopul tehnologiei şi ce consecinţe are aceasta asupra omului? Acestea sunt întrebările la care ar trebui să reflectăm în această perioadă îin care suntem martorii unei explozii de lansări de echipamente şi soluţii tehnologice.

Atunci când o societate devine supertehnologizată, ar trebui să ne întrebăm la ce ne folosesc toate acestea şi unde vrem să ajungem. Ţinem pasul cu ceea ce se petrece în jurul nostru? Evoluam şi noi oamenii în acelaşi ritm cu tehnologia?

De cele mai multe ori e mai uşor să contribuim la evoluţia tehnologiei (prin aceasta înţeleg şi consumul ridicat de tehnologii media) decât să creăm soluţii la nevoile reale ale omului. Bineînţeles, avem nevoie să comunicăm unii cu alţii într-un mod cât mai rapid şi sigur, dar au apărut unele invenţii care au rolul doar de a ne ţine ocupaţi cu ceva.

Cum ar arăta o lume cu o tehnologie superavansată şi un om care nu ştie cum să o folosească sau mai grav care să o utilizeze chiar în dauna/dezavantajul lui?

Este interesant însă de observat dacă într-adevăr odata cu tehnologia se dezvoltă şi omul ca fiinţă umană “perfectibilă” (Petre Ţuţea). Pentru a susţine această afirmaţie, ar trebui ca tehnologia să contribuie la desăvârşirea fiinţei umane. Poate fi vorba de aşa ceva?

Aş susţine că da. Probabil, doar atunci când omul ar deveni conştient de menirea sa în lume, mai exact de rolul său în societate, iar fiecare lucru pe care l-ar realiza să fie în acord cu legile naturale ale universului. Aşa cum în univers există o armonie perfectă, şi creaţia omului ar trebui să-i urmeze modelul. Adică pur şi simplu când omul ar crea lucruri cu sens pentru el şi pentru ceilalţi…

răspuns dat de monica pe 5 octombrie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Da, de câte ori specia umană uită că în esenţă este iubire.

răspuns dat de Visan Mihaela pe 10 noiembrie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Poate evolua inteligenţa artificială într-atât încât să ajungă la autonomie completă, considerând omul o ameninţare? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 17 martie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, tehnologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cât petrol se poate extrage dintr-un puţ, în procente, cu tehnologia actuală? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 25 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre tehnologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce este diabetul de tip 2 şi cum se poate ţine sub control? (1 răspuns)

întrebare pusă de Dan Vasile Gherman pe 13 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...