Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre filozofie / pagina 10

Poţi selecta mai specific: Etică.

Ce e sufletul? (1 răspuns)

incorect0
corect1

SUFLETUL? Acea prezenţă dinlăuntrul nostru numită viaţă! [Tot textul...]

răspuns dat de Popescu Bella pe 25 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre religie, viaţă...

Cum poate fi argumentat următorul proverb "Să nu dea rele Domnul câte poate suferi omul"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

Aşa zisele rele sunt EXAMENELE DEVENIRII din momentele ajungerii la acele trepte ale cunoaşterii desăvârşite în timp! Aparent sunt rele, dar dacă le treci, ŞTII şi de ce a trebuit să le înfrunţi! Mai sunt unii ce nu trec acele examene, necuratul fiindu-le apoi stăpân, până la o posibilă re examinare.

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 19 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre religie...

Cum poate fi argumentat următorul citat: "Fericirea care nu durează, nu e fericire - e un mizerabil stupefiant” (Camil Petrescu)? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

Se referă de fapt la Bucuria, Satisfacţia, Mirarea momentului, nu la FERICIREA DEVENIRII şi mai ales a CONŞTIENTIZĂRII ACESTUI FAPT!!!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 19 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre literatură...

Cum poate fi argumentat următorul citat: "Nu e nimic mai interesant decât să te întorci într-un loc care a rămas neschimbat ca să îţi dai seama cât de mult te-ai schimbat tu"? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Simplu... întoarcerea în locurile copilăriei, după ani de absenţă, făcând constatarea micimii acelor lucruri, în copilărie văzute ca uriaşe.

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 19 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre copilărie...

Cum poate fi argumentat următorul citat "Nu cred în nimic, dar iau în considerare totul. " - Vintea Alexandru? (3 răspunsuri)

incorect0
corect2

Fără să vrea, cel ce întreabă, are inclus şi răspunsul, TOTUL fiind ÎNSUŞI DUMNEZEU!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 19 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre aforistică, religie...

De ce mereu îi judecăm pe ceilalţi? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Păcatul de a judeca pe alţii este înrădăcinat în lipsa de iubire. Dragostea este altceva, iubirea nu se gândeşte la rău. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 8 iulie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, psihologie, religie, viaţă...

De ce mereu îi judecăm pe ceilalţi? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

În general. astăzi se acceptă faptul că îi judecăm pe alţii în măsura în care proiectăm aspra lor anumite trăsături, aspecte pe care nu le acceptăm nici la noi înşine. Dar pentru că nu mai vrem să ştim de aceste aspecte, trăsături ale noastre sau nu le conştientizăm suficient, (fiind neplăcute) le proiectăm asupra altora. Atunci cînd le constatăm la alţii ne enervăm pentru că ceva ne tulbură. Ori facem eforturi foarte mari să nu manifestăm o anumită trăsătură care este încă în noi, dar o acoperim cu fapte bune, sau cu un comportament acceptabil social şi de către noi înşine, sau ne enervăm pur şi simplu deşi şi noi facem acelaşi lucru dar nu vrem să recunoaştem... Ne minţim pe noi înşine că suntem mai buni. Când judeci pe altul sau te enervează un comportament sau o trăsătură de caracter la altceneva poţi să te reculegi un pic, să te uiţi în interior, să te introspectezi cu sinceritate şi vei găsi ce s-a ascuns de conştiinţa ta. Poţi accepta că eşti într-un anumit fel... şi această acceptare este primul pas spre schimbare. Doar luptându-te cu tine sau cu alţii nu vei realiza nimic. Prin luptă nu te poţi schiba, numai prin înţelegerea a ceea ce se întâmplă cu tine se va produce schimbarea în mod firesc. Şi atunci vei deveni tolerant şi iertător.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 28 iunie 2015

Mai multe răspunsuri despre psihologie...

Cum poate fi argumentat următorul proverb "Să nu dea rele Domnul câte poate suferi omul"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

Omul e făcut să reziste la orice lucru rău (până la moarte). Doar că proverbul e corect pe jumătate, întrucât Domnul nu dă rele, ci încercări.

răspuns dat de Eu pe 26 iunie 2015

Mai multe răspunsuri despre religie...

Care este marea cunoaştere a omului? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Cunoaşterea totală instantanee. Cunoaşterea holistică. [Tot textul...]

răspuns dat de Nastase Mihail pe 10 iunie 2015

Ce păreri pro şi contra ar fi pentru citatul: "Libertatea nu este un ideal care ar trebui atins cândva în viitor, ci o practică şi o premisă fundamentală pentru atingerea scopurilor pe care şi le propun oamenii."? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Când ne vom însuşi prevederile Cartei Drepturilor OMului şi când informaţia şi obţinerea acesteia se va încadra în limitele bunului simţ, atât din perspectiva media cât şi individuală, ne vom putea bucura de dreptul la libertate aşa cum este stipulat şi o vom resimţi. Câtă vreme naţiunea respiră pentru informaţii de mahala, media va transmite acest gen de informaţie. Prin urmare putem aprecia că cetăţenii sunt prea ocupaţi să poată asimila informaţii privind propriile drepturi fundamentale şi să şi le însuşească.

răspuns dat de cristina pe 24 mai 2015

Mai multe răspunsuri despre ţări...

<< < Pagina 10 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.