Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce păreri pro şi contra ar fi pentru citatul: "Libertatea nu este un ideal care ar trebui atins cândva în viitor, ci o practică şi o premisă fundamentală pentru atingerea scopurilor pe care şi le propun oamenii."?

întrebare pusă de MiniMo pe 16 februarie 2015

incorect0
corect1

Când ne vom însuşi prevederile Cartei Drepturilor OMului şi când informaţia şi obţinerea acesteia se va încadra în limitele bunului simţ, atât din perspectiva media cât şi individuală, ne vom putea bucura de dreptul la libertate aşa cum este stipulat şi o vom resimţi. Câtă vreme naţiunea respiră pentru informaţii de mahala, media va transmite acest gen de informaţie. Prin urmare putem aprecia că cetăţenii sunt prea ocupaţi să poată asimila informaţii privind propriile drepturi fundamentale şi să şi le însuşească.

răspuns dat de cristina pe 24 mai 2015

Comentarii personale despre răspuns
Somy_i a spus pe 24 martie 2016Libertatea in sens holistic, integral are semificatie in identificarea corecta a Sinelui individual fata de Adevar. Pozitionarea ta in dualismul bine/rau nu cu sclipirea instntanee al gandurilor ci cu starea de perceptie interioara, cu sufletul sincer al Tau, iti poate conduce pasii spre propria Libertate. Deoarece corecta intelegere a pozitiei tale cu liberul tau albitru fata de duallismul actiunilor si faprelor tale - bune / rele -, iti alimentează constant in timp încrederea in propria persoana. Si in drumul tau spre cunoaşterea ta subtila ca omniprezenta Ta in Univers, spre accesul tau acolo vei fi ghidat doar de energia gândurilor si manifestărilor tale conştiente (in ipoteza ca nu trăieşti viata dormind = inconştient)! Astfel credinţa ta intima iti însoţeşte gândurile care devin fapte, apoi toate acestea in timp sunt calea străbătută de tine spre libertatea Ta!
Deja pe la acest kilometru al drumului vieţii tale vei înţelege simplu cei cu Carta drepturilor omului; o gluma pentru idioţii care nu vor ajunge niciodată Oameni!
Libertatea in acest fel este absoluta si este doar câştigul Tau, nu cadoul otrăvit al altora!
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Libertatea este o stare de fapt care defineşte o persoană sau nu, libertatea este modul în care o persoană se raportează la el, la ceilalţi, la societate ... este premisa prin care oferă şi aşteaptă, este lupta cu sine şi autocunoaşterea de sine, acceptarea identităţii sale şi a nevoilor fără de care nu se poate bucura de viaţă, libertatea nu poate fi decât o realitate prezentă, dezideratul ideii de libertate poate fi mult, dar nu înţelegere, asumare şi trăire .... Idealul atingerii libertăţii este doar o ipoteză incertă a modului în care vei fi şi te vei comporta, binele nu poate fi simţit în viitor, el este sau nu este trăit .... libertatea abstractă nu generează neapărat binele omului, ea trebuie asumată cu bune şi rele, cu preţul pe care trebuie să îl plăteşti, alegerea conştientă şi asumată a modului în care vrei să trăieşti ... Starea de libertate este o luptă permanentă cu măsură dintre interesul şi vrerea ta şi libertatea celorlalţi, este implicarea permanentă în tot ce te înconjoară pentru a-ţi conserva dreptul de a te bucura de viaţă după bunul plac fără a încălca acelaşi drept celorlalţi ... Libertatea ca stare de spirit se învaţă, se asumă şi se exercita individual şi în mod permanent .... Societatea în care indivizii sunt majoritari liberi poate fi o societate liberă, altfel .....

răspuns dat de Perju Ioan pe 5 iunie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum comentaţi citatul: "căsătoria este o temniţă în care oamenii cu vini diferite se închid şi se urăsc reciproc crezând că au fost pedepsiţi să ispăşească pe nedrept pedeapsa celuilalt" (Marin Preda)? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de MONICA pe 7 iulie 2014

Mai multe întrebări despre căsătorie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Găinile au putut cândva să zboare? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 29 martie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 29 martie 2014

Mai multe întrebări despre păsări...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce ideal aveţi? (1 răspuns)

întrebare pusă de Robu Valentina pe 20 februarie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...