Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De ce mereu cartea este mult mai bună decât filmul?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 23 iulie 2015

incorect0
corect0

De regulă, cartea este opera unui om, a unei singure minţi, pe când filmul, nu. Pe de altă parte, interesele financiare din spatele unei producţii cinematografice, determină transformarea operei literare, într-o măsură mai mică sau mai mare, de la caz la caz şi, cred eu, asta face diferenţa. Cu toate acestea, am întâlnit situaţii în care au fost foarte bune, atât filmul, cât şi cartea.

Îmi aduc aminte de irezistibila "Mănâncă, roagă-te, iubeşte " scrisă de Elizabeth Gilbert, o carte extraordinară, cu o poveste minunată, într-o exprimare inteligentă, extrem de amuzantă şi de o ironie fără reticenţe, care m-a cucerit prin umorul ei, apoi prin fascinanta călătorie în patru colţuri ale lumii, încărcată de drăguţe povestioare, inedite şi adevărate.

Filmul, care a adus-o din nou în prim plan pe neasemuita Julia Roberts, a fost un mare eşec!

De ce? Cartea a avut un succes fulminant, ceea ce a determinat comandarea şi grăbirea filmului. Din păcate un.... pariu pierdut!

răspuns dat de Doru Pop pe 9 august 2016

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: