Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Este gelozia, până la un punct, bună sau este în totalitate un sentiment nociv?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 1 septembrie 2015

incorect0
corect2

Fetelor, evitaţi-i pe geloşi: gelozia este o boală netratabilă, jumătate din crimele lumii sunt înfăptuite de geloşi. Cel ce iubeşte cu adevărat, nu atinge o fată cu o floare, dar-mite să mai atenteze la viaţa ei !

Gelosul este tot om, dar ‘‘preistoric’’, el este omul ‘‘fiară’’, la el creierul este sub-dezvoltat, plin de particule de mucegai sau mai bine spus, atrofiat, de el trebuie să se ocupe Psihiatria. Gelosul nu ştie ce este iubirea, el este omul cavernelor, compară partenera cu un obiect, cu o cărămidă de pus în zid ca pe ‘‘Ana lui Manole’’, un gelos nu-şi doreşte o iubită, el vrea pur şi simplu o ‘‘păsărică’’ numai bună de ţinut în colivie sau în peşteră (am mai scris despre aşa ceva). În genere adolescentele, şi nu numai, aleargă după geloşi, ele confundă gelozia cu iubirea, nu ştiu ce le aşteaptă, ce riscuri îşi asumă...!

De asemeni, ocoliţii pe viciaţi: drogati, alcoolişti, barbugii, fumători. Am enumerat numai câteva dintre vicii, ca să nu vă plictisesc, chiar de ar fi să vă îndrăgostiţi de un asemenea specimen, iubiţil, dar în tăcere, fără declaraţii. Nu vă lăsaţi atrase în capcană, că ve-ţi rămâne traumatizate pentru toată viaţa.

Mai e şi un proverb : ‘‘Decât să iubeşti un beţiv, mai bine iubeşti un câine. ’’ Ce este mai grav că, toate relele se vor răsfrânge asupra copiilor care se nasc din asemenea legături bolnăvicioase. Dintr-o asemenea legătură m-am născut şi eu, este trist şi dureros de adevărat, credeţi-mă...!

răspuns dat de Octavian Cruceanu pe 21 februarie 2017

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: