Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material?

întrebare pusă de Alexandru Popa pe 13 februarie 2016

incorect0
corect0

NUMAI ÎN CAZURI ABSOLUT DISPERATE ȘI ȘTIUTE CA ATARE. Altfel, pedeapsa, ori cât de mică, ar trebui aplicată pentru a feri persoana respectivă de o eventuală repetare a faptei și pe cel furat l-ar liniști psihic știind că, ori ce faptă negativă este pedepsită, deci el va fi măcar ferit de un eventual hoț, același ce va beneficia și profita de lipsa pedepsei!

Dar ar trebui de asemenea ca acela ce este „furat” să aibă permisiunea de a-și spune părerea în cazul său, de a fi evaluată și chiar aplicată iertarea sau penalizarea, căci știe cel mai bine prin ce a trecut și deci cum trebuie procedat în cazul inculpatului (sub control polițienesc sau psihologic)!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 14 iunie 2018

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: