Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Este etic ca jurnalele unei personalităţi să fie publicate după moarte, dacă nu şi-a exprimat vreo dorinţă în acest sens?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 25 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 25 aprilie 2014

incorect0
corect1

Dacă cel decedat nu și-a manifestat expres dorința de a nu fi publicat/publicate jurnalul/jurnalele sale, poate însemna o acceptare tacită a unei eventuale publicări în cazul că acesta a decedat conștient de existența acestora și de riscul de a fi sau nu publicate.

Omul prin naștere începe să aibă drepturi și obligații. Răul, ca și binele din viața oricui, constituie o obligație a unei conștiințe curate de a fi cunoscute sub infinita lor formă de manifestare.

Impărtășania/confesiunea/spovedania înaintea morții constituie recunoașterea că viața nu ne aparține, iar vina a tot ceea ce am făcut în viață, în bine sau în rău, este numai a noastră!

Omul nu există numai cu sine sau pentru sine, undeva izolat, ci în comuniune! Existența numai cu sinele nu este posibilă. Nimeni nu poate supraviețuii unei absolute și teribile singurătăți! Pustnicii nici ei nu sunt singuri! Au natura și pe Dumnezeu!

răspuns dat de Viorel Muha pe 20 octombrie 2018

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: