Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Există un limbaj dincolo de cuvinte? Şi dacă există, la ce mă ajută?

întrebare pusă de Avramescu Norvegia Elena pe 29 august 2014

incorect0
corect1

Există şi limbajul visului. Anumite conţinuturi sunt prelucrate într-o formă acceptabilă şi accesibilă pentru conştiinţă. De obicei. Atunci cănd visul este un coşmar, acele conţinuturi nu au putut fi prelucrate satisfăcător. Sunt considerate "periculoase". Atunci când un vis se repetă, vorbim despre o sarcină de viaţă care nu a fost rezolvată. Sunt foarte multe de spus. Am să-ţi dau un exemplu de vis şi de interpretare de specialitate. Visătorul este o femeie de 65 de ani aflată în pragul unei decizii importante. Visătorul produce următorul vis: Mă aflam în faţa blocului meu, la scara respectivă. Am constatat că nu pot intra în bloc să urc la mine, la etaj. M-am apucat să mă caţăr pe faţada blocului, ca un păianjen. M-am trezit speriată.

Visul este la limita de prelucrare şi prin sentimental avut la trezire aduce mai mult cu un coşmar. Se pune întrebarea care este contextual diurn în care apare visul. Aflăm că este vorba despre luarea unei decizii importante. Se cere o precizare (dacă visătorul vrea să o dea). Visătorul precizează că nu ştie dacă să vândă apartamentul şi să împartă banii copiilor, urmând să stea când la unul când la altul, sau dacă să... refuze această propunere. Aflăm că propunerea a fost făcută de către copiii săi şi că această propunere o sperie. Se dă următoarea interpretare, având grijă să întrebăm dacă răspunsul trezeşte un ecou afectiv, dacă o mişcă sau trebuie să încercăm altceva. Interpretare: aveţi de luat această decizie care vă sperie iar inconştientul vă trage acest semnal de alarmă: dacă vinzi, rămâi pe dinafară. Nu mai ai casă. Ai să tânjeşti după ea. Situaţia ta e absurdă. Ai o casă, dar o vinzi şi împarţi banii si, deşi ai o casă, nu vei mai avea casă! Vă mişcă ceva? Are un ecou afectiv ceea ce interpretez? Răspunsul a fost că da. Şi că... "Mulţumesc, Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, maică!" Mi s-a părut un vis interesant şi i-am cerut permisiunea să-l povestesc şi altora şi am primit-o.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 10 octombrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
monica a spus pe 13 octombrie 2014Nu stiu daca stiai dar acest adevar a fost afirmat de imparatul Solomon:"caci daca visurile se nasc din multimea grijiilor, prostia nebunului se cunoaste din multimea cuvintelor".(Eclesiastul 5:3) Dar nu intotdeauna provin din multimea problemelor cu care ne confruntam uneori Dumnezeu ne instiinteaza bineinteles daca avem "urechiile receptive".
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Da, există limbajul sufletului. Când vei ajunge să cunoşti acest limbaj, numai atunci vei cunoaşte lumea.

răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 6 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Totul, în jurul nostru, "vorbeşte". Iar noi avem capacitatea de a "auzi, vedea, simţi", doar că am uitat. Există numeroase tehnici care ne pot ajuta să ne "amintim". Intuiţia este un "limbaj". Între persoanele cu o intuiţie bine dezvoltată, cuvintele sunt de prisos. Apoi există telepatia şi... multe altele.

La ce ne ajută? - Glumeşti. Cine deţine informaţia (mai ales la momentul potrivit)... este... bine informat. Şi de ce oamenii vor să fie bine informaţi? - Majoritatea pentru bani, poziţie, putere, etc. Alţii, pur şi simplu, pentru evoluţie, alţii - din curiozitate etc.

răspuns dat de DanielleT pe 2 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Există limbajul trupului, dezvăluie câte ceva despre tine.

răspuns dat de monica pe 2 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect1
corect0

Limbajul viselor şi-l ştie fiecare.

Sunt imagini, ca nişte flashuri. Ce apar şi în veghe.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 2 aprilie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Există cuvinte fără rimă? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 5 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 5 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre limbi, literatură...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă în limba greacă există încă din antichitate diferite cuvinte pentru diferite feluri de dragoste (eros, philia, storge şi agape), cum se face că alte limbi nu fac aceeaşi distincţie importantă prin cuvinte diferite? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre dragoste, limbi...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Oare când vom înţelege magia limbajului care se ascunde dincolo de cuvinte, vom descifra secretele Sufletului Lumii? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Avramescu Norvegia Elena pe 7 septembrie 2014

Mai multe întrebări despre limbi...