Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Oare când vom înţelege magia limbajului care se ascunde dincolo de cuvinte, vom descifra secretele Sufletului Lumii?

întrebare pusă de Avramescu Norvegia Elena pe 7 septembrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Daniela Zaharia a spus pe 18 octombrie 2014Aproape cu aceeaşi formă, întrebarea aceasta m-a bântuit şi pe mine de-a lungul adolescenţei şi tinereţii sub forma senzaţiei că , da. există informaţie foarte multă în jurul nostru, neprelucrată încă sau neprelucrabilă, ca taină! Eu îi spuneam LIMBAJUL SECRET. În lume, în mine există această MARE TAINA care îmi vorbeşte fără cuvinte sau dincolo de cuvinte. Într-un mod coerent dar îndescifrabil. (încâ?)
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect0

Nu, pentru că dacă îl descoperi, nu mai are nici un mister.

răspuns dat de iulia pe 29 octombrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Jung spunea: “La bază, psihicul e lume”. Conexiunea cu lumea, prin psihismul abisal, inconştientul colectiv, este existentă şi, în linii mari, funcţională tocmai pentru că omenirea a elaborat acest limbaj inconştient. Omenirea a investit în căutarea de sens. În spatele limbajului de zi cu zi – de-a lungul timpului, de la primele articulări cu sens ale omenirii, s-a ascuns această magie: evoc obiectul ca şi cum ar fi prezent! Acesta este numită de logicieni putinţa de a referi. Şi de aici pasul magic al constatării că unele obiecte trebuie să existe tocmai pentru că putem referi la ele.

Se spune că Dumnezeu a creat lumea prin cuvânt.

În cultura indiană se identifică acel sunet al creaţiei: AUM, care este vibraţia începutului. Pentru unii, Sufletul Lumii este ecoul Cuvântului lui Dumnezeu care a creat-o. Sesizarea coerenţei lumii este o temă de contemplare activă, cu ajutorul atenţiei divizate egal îndreptată înăuntru şi înafară şi fără seturi de aşteptări.

Uneori, o trăire epifanică (care aproape nu poate fi transpusă în cuvinte) este singurul rezultat al participării noastre uimite la Marea Taină universală.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 18 octombrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Există un limbaj dincolo de cuvinte? Şi dacă există, la ce mă ajută? (5 răspunsuri)

întrebare pusă de Avramescu Norvegia Elena pe 29 august 2014

Mai multe întrebări despre limbi...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Care este mesajul care se ascunde în ochii unei vipere? (fără răspuns)

întrebare pusă de Betty Marcovici pe 10 ianuarie 2016

Mai multe întrebări despre şerpi...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă în limba greacă există încă din antichitate diferite cuvinte pentru diferite feluri de dragoste (eros, philia, storge şi agape), cum se face că alte limbi nu fac aceeaşi distincţie importantă prin cuvinte diferite? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre dragoste, limbi...