Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre filozofie / pagina 6

Poţi selecta mai specific: Etică.

De ce multe ştiinţe, cum ar fi medicina, filosofia şi altele îşi au originile în Grecia antică? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Medicina, de exemplu nu îşi are originea în Grecia antică. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 9 august 2016

Mai multe răspunsuri despre animale, chimie, Egipt, fizică, flori, grafică, istorie, limbi, literatură, plante, religie, sănătate, ştiinţe, viaţă...

Ce este realitatea? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Am eu un răspuns. Realitatea e ceea ce ni se întâmplă, e circumstanţa pe care o trăim. Tehnic vorbind, nu există un răspuns prea clar pentru asta, însă de tot ce beneficiază viaţa noastră şi de ce pătimim în ea e realitatea.

răspuns dat de Teiut . . . pe 6 august 2016

Mai multe răspunsuri despre viaţă...

Singurătatea este o "boală" sau un destin al unor oameni? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Singurătatea e cea mai bună prietenă a mea. Mă folosesc de ea ori de câte ori am nevoie, dar ei nu-i dau voie să se folosească de mine, niciodată. Deci: a fi singur este alegerea noastră! Aşa că nu este o boală şi nici Destin. Scriitorii şi Poeţii simt deseori nevoia de a fi singuri, dar o fac de plăcere şi pentru plăcerea scrisului. După mine, în singurătate, găseşti liniştea interioară, necesară pentru a te conecta la Spiritul Universal: Creatorul tuturor celor văzute şi nevăzute!!!

răspuns dat de Aneta Timplaru pe 31 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre literatură, prietenie, sănătate...

Care sunt condiţiile culturii şi în ce mod influenţează acestea comportamentul uman? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Despre cultură, în zilele noastre, timpul generaţiei blog-iste, nu se poate vorbi. E ceva abstract, nu există şi nu interesează. Muncă asiduă, respect, apreciere, sensibilizare, nici atât. Tinerii de astăzi au totul de-a gata. Merg pe Net şi află tot. Orice noţiune, orice cuvânt, fără niciun efort se află imediat. Asta fac, unii chiar încă din anul lor de naştere. Cum să nu fie "deştepţi"? Pentru ei, nu mai există nici o taină şi, foarte curând, nici sentimente. Sigur că lipsa culturii temeinice acumulată acasă şi la şcoală se vede în generaţia de astăzi. Droguri, prostituţie, spargeri de căsnicii, iar cei de pe margina aplaudă, când un ticălos îşi leapădă nevasta şi copilaşii şi se combină cu o târfuliţă.

răspuns dat de Popescu Maria pe 27 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, copilărie, educaţie, limbi, tinereţe...

Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

Ideea de lume sensibilă şi lumea ideilor aparţin lui Platon. Lumea sensibilă, lumea pe care ne-o oferă senzaţiile noastre, este singura lume în care cred şi la care au acces ne-iniţiatii. Această lume este lumea fenomenelor naturale şi a corporalităţii. Ea este schimbătoare, trecătoare şi contradictorie, numai pe jumătate reală, intermediară între fiinţă si ne-fiinţă. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 11 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, dragoste, film, psihologie, viaţă...

De ce în Evul Mediu s-a susţinut ca filosofia nu poate fi decât o "slujitoare a teologiei"? (2 răspunsuri)

incorect1
corect0

Ei, uite aşa, că nu era voie să gândeşti în afara religiei, de-aia.

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre religie...

Cum se poate argumenta afirmaţia "Filosofia este un act de viaţă, un act de trăire"? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Nu îmi place Nae Ionescu, dar afirmaţia "filosofia este un act de viaţă, un act de trăire" este un adevăr. [Tot textul...]

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre viaţă...

Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Lumea sensibilă este guvernată de "a simţi", este o lume a percepţiei, a experienţei, a experimentărilor, a încercărilor, eşecurilor, victoriilor, surprizelor, este o lume în care trăieşti fixat pe un moment anume din timp, de aceea nu ai acces la privirea de ansamblu. Acesta este un destin al muritorilor (al celor care nu înţeleg altfel decât murind). [Tot textul...]

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre legislaţie, religie, viaţă...

Cum se poate argumenta afirmaţia "Filosofia este un act de viaţă, un act de trăire"? (4 răspunsuri)

incorect2
corect0

Viaţa te determină să-ţi faci propria filozofie de viaţă şi existenţă... Şcoala te îndrumă şi-ţi completezi filozofia din mers, societatea te determină să-ţi impui propria filozofie conform cu Legile şi Decalogul ce ţi le-ai însuşit şi faţă de care te-ai responsabilizat! Altfel... Dacă Nu te responsabilizezi singur... devii frunză-n vânt... condusă de... "sec-curişti" sau strivită de homosexuali! În momentul în care ai Legile imprimate in Conştiinţă nu-ţi mai trădezi propriul statut şi propria Conştiinţă Morală!!! Asta înseamnă să ai Conştiinţa Morală Bine aşezată!!!

răspuns dat de neicu maria pe 5 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre educaţie, legislaţie, plante, viaţă...

Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)

incorect1
corect0

Lumea sensibilă este Viaţa sufletului!!! Sufletul emite sentimente în raport cu imaginile ce i se perindă prin faţa ochilor şi în raport cu cuvintele care i se adresează minţii! Răspunsul este în raport de Ştiinţă a minţii: dacă are o minte cultivată spiritual, va şti să emită o multitudine de sentimente şi se va comporta remarcabil, deschis, prezent, sociabil... Dacă mintea nu este cultivată, sufletul va intra în suferinţă şi, ori se va retrage în cochilia sa, ori se va răzvrăti reacţionând imprevizibil şi iraţional! Aşa că depinde cine şi ce atinge coardele sensibile ale sufletului!

răspuns dat de neicu maria pe 5 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre limbi, ştiinţe, viaţă...

<< < Pagina 6 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.