Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre educaţie

Pentru angajarea în spital pe postul de asistent medical ai nevoie de examenul de bacalaureat? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Ca să fii asistent medical trebuie să ai absolvită Școala sanitară. Ca să te înscrii la școala sanitară trebuie să ai terminat liceul. Numai Școala sanitară iîi poate spune dacă te primește cu sau fară examenul de bacalaureat luat.

răspuns dat de Zah Ioan pe 14 octombrie 2021

Mai multe răspunsuri despre sănătate...

Este gelozia, până la un punct, bună sau este în totalitate un sentiment nociv? (6 răspunsuri)

incorect0
corect0

Îți răspunde un om practic: niciun sentiment nu este întru totul nociv, nici chiar ura. Depinde spre ce obiect și în ce context se îndreaptă acel subiect. Deși nu sunt un om religios, îți pot spune că inclusiv divinitatea creștinilor se declară, în anumite contexte, „geloasă”, iubește „cu gelozie”. [Tot textul...]

răspuns dat de Radu C. Șerban pe 10 decembrie 2018

Mai multe răspunsuri despre copilărie, creştinism, dragoste, religie, viaţă...

Care este caracteristica esenţială a unui mare om politic? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

Să ne protejăm elitele! [Tot textul...]

răspuns dat de Viorel Muha pe 24 octombrie 2018

Mai multe răspunsuri despre arte, filozofie, genetică, limbi, politică, religie, România, ştiinţe, viaţă...

Ce înseamnă private equity, spre care se reorientează companiile care fug de pe pieţele de acţiuni? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Participațiile private se referă, în general, la fonduri de investiții organizate ca parteneriate limitate care nu sunt tranzacționate public și ale căror investitori sunt de obicei investitori instituții mari, donații universitare sau persoane bogate. Firmele cu capital privat sunt cunoscute pentru utilizarea pe scară largă a finanțării datoriei pentru a cumpăra companii, pe care le restructurează și încearcă să le revândă pentru o valoare mai mare. Finanțarea datoriei reduce sarcinile de impozitare a întreprinderilor și este una dintre principalele modalități prin care firmele cu capital privat fac afaceri mai profitabile pentru investitori. Capitalul privat ar putea, de asemenea, să creeze valoare prin depășirea costurilor agențiilor și prin alinierea mai bună a stimulentelor managerilor corporativi la cele ale acționarilor lor.

răspuns dat de Veronica Şerbănoiu pe 30 august 2018

Mai multe răspunsuri despre afaceri, cumpărături...

Care este sensul vieții? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Ceea ce voi spune este numai și numai părerea mea personală, formată în decursul vieții. [Tot textul...]

răspuns dat de Zah Ioan pe 26 iulie 2018

Mai multe răspunsuri despre anatomie, ştiinţe, viaţă...

Ce piese de teatru sau scenete există, care se desfăşoară într-o clasă sau au ca personaje elevi şi profesori? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Singura piesă de teatru care are în prim plan un profesor și un elev (și pe care o știu eu) este "Pedagog de școală nouă", nu mai țin minte exact cine a scris-o; și nici cu presupusul n-o să-mi dau, poate scriu vreo perlă.

răspuns dat de Edutzu pe 14 martie 2018

Mai multe răspunsuri despre teatru...

De unde îşi iau vegetarienii proteinele? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Consumarea de proteine la dietele vegetariene este doar cu puțin mai scăzută decât în cea care include carnea, dar poate îndeplini cerințele zilnice pentru orice persoană, chiar și la atleți. Studiile făcute de Universitatea Harvard precum și alte studii făcute în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă și câteva țări europene au arătat că dietele vegetariene contribuie cu mai mult decât necesarul de proteine atâta timp cât o varietate de plante sunt valabile și consumate. Însă dacă greutatea vegetarianului respectiv este normală, nu sub ea.

răspuns dat de Ted pe 8 februarie 2018

Mai multe răspunsuri despre gastronomie, plante, sănătate, ţări...

Ce sentiment şi cât de puternic este acesta, are un bărbat când îşi bate soţia? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Evident un sentiment de brutalitate, animalic, bolnav mintal, de mult gunoi şi mizerie în inimă şi sufletul acestor bărbaţi. Sentimente duse la extrem de lipsa de omenie, de sărăcie, de frustare, de lipsa unor legi care să pedepsească dur aceste fapte, de lipsa de educaţie, de laşitatea femeilor care refuză să se unească şi să ia atitudine fermă împotriva acestor violenţe îndreptate asupra lor, de lipsa totală de respect a lor şi întregii societăţi faţă de femei, faţă de cele care au un rol decisiv în naşterea oamenilor. [Tot textul...]

răspuns dat de Ioan Zah pe 6 ianuarie 2018

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, căsătorie, legislaţie...

Cât de important este studiul unei limbi străine de la o vârstă fragedă? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Odată ce limba engleză e stabilită ca limbă de circulaţie internaţională gândesc căci este de ajuns de cunoscut limba maternă la un nivel înalt, după capacităţile individului şi limba engleză de întrodus copiilor de la ce-a mai fragedă vârstă. Copiii nu-şi dau seama cărei limbi aparţin cuvintele noi însuşite, însă pe parcurs le vor diviza. Propunerea vine din motivul ca să nu pieardă timpul în zadar. Din propria experienţă vă spun: Ce am dobândit de la lecţiile de limbă franceză din Şcoala Generală? Nimic. Chiar şi informaţia despre Paris cu toate capodoperele sale am primit-o în limba maternă de la istorie, geografie, TV ş. a.

răspuns dat de Petru pe 1 noiembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre copilărie, engleză, geografie, istorie, limbi...

Cum se pot reinventa folclorul şi obiceiurile noastre astfel încât acestea să nu fie uitate şi mai ales, să-i atragă pe tineri? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Prin educaţie, pentu a ne păstra identitatea.

răspuns dat de Visan Mihaela pe 29 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre tinereţe...

<< < Pagina 1 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.