Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre dragoste / pagina 2

De ce societatea, în întregul ei, nu ia măsuri drastice împotriva bărbaţilor care îşi bat soţiile şi preferă să le dea altă locuinţă femeilor bătute şi eventual şi copiilor ei, iar bărbatului îi dă doar o amendă? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

Pentru că „societatea în întregul ei” este bazată pe agresivitate. [Tot textul...]

răspuns dat de silviu pe 27 decembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, copilărie, jocuri...

Cum se pot reinventa folclorul şi obiceiurile noastre astfel încât acestea să nu fie uitate şi mai ales, să-i atragă pe tineri? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

Să ne ocupăm de copii. Ei sunt cei mai sensibili şi nu vor uita niciodată lucrurile învăţate şi trăite în copilărie. Eu de atunci îmi amintesc cu plăcere şi nostalgie toate datinile şi obiceiurile pe care le-am trăit şi le transmit copiilor mei cu toată dragostea.

răspuns dat de badea anghel pe 18 octombrie 2017

Mai multe răspunsuri despre copilărie, tinereţe, viaţă...

Este adevărată afirmaţia: "frica este opusul dragostei"? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Dragostea şi frica sunt două sentimente diferite şi arareori coexistă. Opusul dragostei este ura; cu cât dragostea este mai puternică, cu-atât şi ura va fi mai puternică, dacă printr-un mic "declic", dragostea se transformă în ură, atunci când obiectul dragostei trădează imaginea făurită în mentalul nostru ; dragostea, frica, ura şi curajul nu sunt apanajul speciei umane, ele - sentimentele - există la fiecare animal, sunt atribute atavice instinctuale.

răspuns dat de Jose Arcadio pe 29 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre animale...

De ce simbolul pentru inimă este cel binecunoscut, fără asemănare cu forma anatomică? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Combinaţia dintre forma inimii şi utilizarea ei în metafora inimii s-a dezvoltat la sfârşitul Evului Mediu, deşi forma a fost folosită în multe monumente şi texte epigrafice antice. [Tot textul...]

răspuns dat de Nata pe 20 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre anatomie, jocuri, pictură, plante, sculptură, simbolistică, smochine...

De ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Nu se va şti niciodată cine, când şi cum am fost creaţi, dar totuşi de ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Intenţionat sau a fost un dereglaj în mecanismul de creare? Dacă a fost intenţionat, de ce? Dacă a fost un dereglaj, de ce nu se remediază? Animalele, pe care le considerăm mult inferioare nouă, nu au niciun fel de răutate faţă de propria specie. De ce? (5 răspunsuri)

incorect1
corect0

Cred că sărăcia din noi este sufletul deşert de înţelepciune. Dumnezeu ne-a creat pentru a lucra asupra sufletului şi spiritului. Pe cînd viaţa materială este doar vis şi deşertăciune. După cum se ştie omul pleacă din astă lume fără să ee ceva material şi doar faptele bune, bunătatea şi credinţa sunt cele veşnice ce ne înveşnicesc numele şi ne urmează spre cele veşnice. Fără voia Creatorului toate sunt zădarnice. În toate este Voia Lui. [Tot textul...]

răspuns dat de Grup de Iniţiativă" De La INIMĂ La Inimă" S. "A pe 6 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre animale, filozofie, legislaţie, psihologie, religie, viaţă...

De ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Nu se va şti niciodată cine, când şi cum am fost creaţi, dar totuşi de ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Intenţionat sau a fost un dereglaj în mecanismul de creare? Dacă a fost intenţionat, de ce? Dacă a fost un dereglaj, de ce nu se remediază? Animalele, pe care le considerăm mult inferioare nouă, nu au niciun fel de răutate faţă de propria specie. De ce? (5 răspunsuri)

incorect1
corect1

Părerea mea este că faci o confuzie. Nimeni nu a fost născut cu răutate în el. [Tot textul...]

răspuns dat de Marinescu Vasilica pe 5 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, curăţenie, filozofie, finanţe, psihologie, religie, sănătate, viaţă...

Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe? (6 răspunsuri)

incorect0
corect0

În opinia mea, întrebaţi-vă, vă rog, universul de unde vine? Sunt foarte multe întrebări cărora nu le putem da un răspuns, nici măcar oamenii de ştiinţă nu au un răspuns concis referitor la tot ceea ce ne înconjoară. [Tot textul...]

răspuns dat de Marinescu Vasilica pe 30 august 2017

Mai multe răspunsuri despre animale, maimuţe, religie, ştiinţe, viaţă...

Se vorbeşte undeva în teologia creştină despre ce se întâmplă cu sufletul animalelor după moarte? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Ce să se întâmple cu sufletul animalelor după moarte? NIMIC. Eşti mort. Devii asemănător cu un gunoi. Toţi oamenii care te-au iubit nu ştiu cum să scape mai repede de tine. Când mori, moare totul din tine. Şi fizicul şi sufletul. Fiind un ateu convins, afirm că după moarte nu mai rămâne decât amintirea ta în inima celor care ţi-au fost alături. La cei care nu ţi-au fost alături nici amintirea nu mai rămâne.

răspuns dat de Ioan Zah pe 19 august 2017

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, ateism, creştinism, religie...

De ce este cerul albastru? (1 răspuns)

incorect1
corect0

CERUL ESTE ALBASTRU PENTRU NOI! [Tot textul...]

răspuns dat de linaura catalina buzea zarnescu pe 7 august 2017

Mai multe răspunsuri despre fizică, meteorologie, ştiinţe...

De ce intrăm şi rămânem în relaţii de cuplu nepotrivite? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Trebuie să avem grijă să nu intrăm în relaţie doar de dragul de a o avea o relaţie sau bazându-ne doar pe aparenţe exterioare, fără să cunoaştem bine persoana. Cel mai bine e să ne rugăm lui Dumnezeu să ne trimită persoana potrivită, pentru că de multe ori, aparenţele înşeală. Dacă ne-am rugat să ne trimită, şi încă nu ne-a trimis, aceasta poate însemna că încă nu suntem pregătiţi. Aşadar, să nu ne grăbim, că graba strică treaba.

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie...

<< < Pagina 2 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.