Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre copilărie / pagina 5

Care sunt cauzele apariţiei prietenului imaginar la copii? (3 răspunsuri)

incorect1
corect1

Dacă în planul real există o perioadă când nicio persoană însufleţită nu corespunde cerinţelor şi nevoilor, dorinţelor copiiilor poate să apară acest prieten imagina. Când suntem maturi ne retragem în lumea cărţilor, a viselor, filmelor, jurnalelor intime şi nu cred că aşa primim eticheta de "halucinaţii".

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre film, prietenie, psihologie...

Care sunt cauzele apariţiei prietenului imaginar la copii? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Eu cred că un copil care are un prieten imaginar suferă de o dublare a realitaţii lui interioare, dublare determinată de incoerenţa gândirii nu imature, ci prea uşor de convins. Să transferi afecţiunea asupra jucăriilor, copil fiind, e doar expresia creării unui scenariu de joc, pe când a avea prieteni imaginari e puţin halucinant!

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre jocuri, prietenie, psihologie...

Cum poţi să ajuţi un copil să scape de timiditatea excesivă? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Nu îi cer mai mult decât poate să ducă, dar îl fac stăpân la el acasă - joaca, atenţia acordată, toate să ducă către convingerea că viaţa e frumoasă şi uşor de trăit. Cu timpul, se va extinde în lume...

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre jocuri, psihologie, viaţă...

Cum convingi un copil mic că nu tot ce fac ceilalţi copii de vârsta lui e bine? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Îl fac să gândească superior vârstei (din punctul de vedere al personajului menţionat, adică): "Oare Moş Crăciun ar veni la copiii aceştia?! "

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

De la ce vârstă se masturbează băieţii? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Copiii încep să-şi descopere sexualitatea pe la 5-6 ani. Până la 15 ani, majoritatea băieţilor au avut orgasm pe cont propriu.

răspuns dat de Lucian Velea pe 28 iunie 2016

Mai multe răspunsuri despre viaţă...

De ce intrăm şi rămânem în relaţii de cuplu nepotrivite? (3 răspunsuri)

incorect0
corect2

Nu toate relaţiile îşi arată adevărata faţă de la început sau nu rămân pe aceiaşi linie tot timpul. Nu cred că ştim sigur niciodată, realişti fiind, că o relaţie de cuplu este sau nu potrivită. Însă dacă se dovedeşte la un moment dat că nu există, ori dacă se transformă în ceva care nu mai permite convieţuirea, motivele rămânerii sunt diverse: de la dependenţă financiară, reală sau închipuită, frica de singurătate, dependenţa de un partener (o parteneră), încâlcirea în evenimentele vieţii care face grea ori imposibilă separarea cu un partaj al proprietăţii, al bunurilor şi/sau al copiilor. [Tot textul...]

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 8 iunie 2016

Mai multe răspunsuri despre dragoste, finanţe, viaţă...

Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)

incorect1
corect1

Dupa „Mărturisirea Ortodoxă”, păcatele grele sunt de trei feluri: [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 11 aprilie 2016

Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, religie, ştiinţe, viaţă...

În ce măsură se modifică alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului? (3 răspunsuri)

incorect1
corect0

Din punctul meu de vedere... ABSOLUT TOATE RĂSPUNSURILE TREBUIE să pornească de la DUMNEZEU şi inamicul nostru public... necuratul. Din acel moment, toate răspunsurile vor fi relaţionate cu... relaţia existentă între ADEVĂR şi minciună. Moda, de exemplu, este un concept negativ în principiu, dar poate fi obiectivat şi adus la un grad de accept public, în momentul în care devine artă! Există o „sculptare” a corpului uman, ce în final ajunge la o formă apropiată de perfecţiunea momentului... atletic sau „slăbănog” bolnăvicios... sau... serafic! DUMNEZEU conduce omul către SĂNĂTATE, CALM, FRUMUSEŢE SPIRITUALĂ... necuratul către putere, ieşire în evidenţă, abrutizare în teorii... necurate! În lupta dintre cele două tendinţe se află şi răspunsul la întrebare! Acolo unde necuratul şi-a găsit branşamentul mental... s-au dezvoltat caracteristicile respective, dar, a găsit... celelalte caracteristici şi în alt tip de persoane, slabe, la propriu şi la figurat, sau numai la figurat, ce au încercat să iasă din lanţul trupesc cu care erau legate, alergând către una dintre extreme uneori... chiar către ambele! Şi toate acestea fiind manevrate corporal, cu ajutorul unor aşa zişi dieteticieni, ce nu au în gând decât... o posibilă experienţă personală, sau... banii! În cealaltă parte a balanţei, există POSTURILE, ce împart anul la 2, într-un balans excelent, cu perioade mai lungi sau mai scurte de post şi, foarte important, cu unul sau două posturi negre. Încet dar sigur, medicii se apropie de acest mod de viaţă, dându-şi seama că este singurul ce asigură SĂNĂTATEA,... ce aduce FRUMUSEŢEA FIZICĂ şi PSIHICĂ, O STARE DE CALM şi BINE GENERAL ce asigură un viitor cert şi CURAT... din toate punctele de vedere! S-au creat INSTITUTE DE CERCETARE A RELAŢIEI ŞTIINŢĂ-RELIGIE de către SAVANŢI ce şi-au dat seama că în spatele PERFECŢIUNII VIEŢII, TREBUIE SĂ FIE O MINTE PERFECTĂ, prin ori ce alte mijloace, fiind imposibil acest lucru! Fiecare alege însă propriul stil de viaţă, mersul sigur sau alunecarea pe tărâmul lipsei de CREDINŢĂ! Întrebarea are şi un alt aspect... acela al lipsei de educaţie REALĂ, lipsa celor 7 ani de acasă, prin lipsa unui părinte lângă copil încă din primii ani, de unde şi răspândirea unor ânvăţături prefabricate, de la... grădi... sau bunici, ce perpetuează modul de viaţă... „că aşa fac toţi” ce duce la o anti-educaţie a minciunii şi datului din coate pentru... răzbi în viaţă! Deja intrăm în alt modul al vieţii, ce se poate aplica altor întrebări.

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 4 martie 2016

Mai multe răspunsuri despre arte, curăţenie, educaţie, finanţe, gastronomie, religie, sănătate, ştiinţe, viaţă...

Cum înveţi un copil să fie responsabil şi să-şi asume responsabilităţi potrivite vârstei lui? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Prin puterea exemplului. Aş zice că noi, ca părinte îl vedem pe el că nu îşi asumă responsabilităţile pentru că la rândul nostru şi noi facem acelaşi lucru. Dacă noi ne-am asuma cu fericire responsabilităţile, dacă nu am fugi de ele, atunci şi copilul ar face la fel. Nu contează faptul că te vede sau nu te vede copilul, dar acest lucru se simte, transpiră. Singura soluţie în acest caz este să ne schimbăm noi înşine, pentru că, de fapt, nu putem schimba pe nimeni. Însă, prin puterea exemplului putem oarecum să influenţăm procesul acesta. [Tot textul...]

răspuns dat de Liviu Taloi pe 31 decembrie 2015

Mai multe răspunsuri despre cafea, ceai...

Cum poţi să ajuţi un copil să scape de timiditatea excesivă? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Contează foarte mult cum se simte copilul, să afli ce spune el că nu îşi doreşte să facă atunci când este timid. Apoi trebuie să lucreze el pe acel sentiment, şi cum este mic trebuie ajutat. [Tot textul...]

răspuns dat de Liviu Taloi pe 31 decembrie 2015

Mai multe răspunsuri despre cafea, educaţie, psihologie...

<< < Pagina 5 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.