Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material?

întrebare pusă de Alexandru Popa pe 13 februarie 2016

incorect0
corect1

NU. Mai presus de legile omeneşti sunt cele divine.

În timp ce aproape toate religiile lumii susţin că vor să ierte păcătosul, nu să-l ucidă şi că mila şi iertarea sunt la loc de cinste, legile prezentate în cărţile sfinte spun o poveste complet diferită. Pentru fiecare religie există o listă destul de mare cu păcate considerate de neiertat.

Biblia este cât se poate de categorică şi clară în privinţa furtului, lucru ce reiese din porunca a opta a Decalogului: Exodul 20, 15. Dumnezeu a poruncit : “Să nu furi! ” Punct şi fără comentarii! Pentru că în poruncă nu există nicio explicaţie, ea are o aplicabilitate maximă, acoperind întregul spectru al necinstei umane. Porunca a opta condamnă furtul din avutul privat sau public, furtul premeditat sau ocazional, cel calificat sau cel accidental, furtul prin comitere, dar şi pe cel prin omitere. Oricare ar fi forma în care se manifestă, furtul nu are nicio scuză în faţa lui Dumnezeu, Dătătorul Legii morale.

Dumnezeu garantează resurse pentru cel neprihănit şi urmaşii săi nu îşi vor cerşi pâinea. Domnul Isus Cristos spunea: "Nu vă îngrijoraţi pentru viaţa voastră gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici pentru trupul vostru gândindu-vă cu ce vă veţi îmbăca... Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra". Evanghelia după Matei 6:25,33

Practic ducând o viaţă responsabilă nu cheltui pentru lucruri nefolositoare: băutură, ţigări, jocuri de noroc etc iar Dumnezeu Înşuşi garantează binecuvântarea puţinului pe care îl ai. Deasemenea Biblia ne învaţă să fim harnici să lucrăm cu mâinele noastre pentru a fi capabili să-i ajutăm pe cei în nevoie.

În afara propriului trup şi a facultăţilor mentale omul nu posedă nimic. Evoluţia personală şi căutarea libertăţii interioare ar trebui să aibă corolar stăpânirea poftelor care îl împing pe om să-şi însuşească ceea ce nu-i aparţine.

răspuns dat de monica pe 15 februarie 2016

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: