Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Panificaţie

Întrebări

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă pâinea îngraşă, cu ce poate fi înlocuită? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 17 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...

Răspunsuri

Ce este humusul? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Humusul este un fel de mâncare din bucătăria arabă (țara de origine Liban, Siria, Israel, teritoriile palestine) preparat din boabe de năut fierte și pastă de susan, cu ulei de măsline și sare și este de obicei servit cu lipie sau pâine ca aperitiv.

răspuns dat de Patricia pe 23 aprilie 2019

Mai multe răspunsuri despre gastronomie, plante, ţări...

Care este cel mai bun lucru pe care îl poţi face cu 5 lei? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Să cumperi pâine sau să îi donezi.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 27 decembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre cumpărături, finanţe, viaţă...

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

NU. Mai presus de legile omeneşti sunt cele divine. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 15 februarie 2016

Mai multe răspunsuri despre băuturi, creştinism, filozofie, gastronomie, jocuri, legislaţie, religie, spiritualitate, viaţă...

Dacă pâinea îngraşă, cu ce poate fi înlocuită? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Orice cereală este greu digerabilă. Eu nu mănânc nici un fel şi nu am nimic. Da, trebuie evitate, se poate trăi fără ele.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre gastronomie, sănătate, viaţă...

Ce este diabetul de tip 2 şi cum se poate ţine sub control? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Cunoscut sub numele de diabet zaharat non-insulinodependent (NIDDH) este o afecţíune metabolică caracterizată de un nivel ridicat al glicemiei în contextul unei rezistenţe la insulină şi scăderea secreţiei de insulină. [Tot textul...]

răspuns dat de Monica pe 6 mai 2015

Mai multe răspunsuri despre brânzeturi, dulciuri, gastronomie, sănătate...

Mai multe răspunsuri...

Informaţii

incorect0
corect1

Pentru ornamentat, când pâinea s-a ridicat şi s-a întărit coaja, se scoate şi se poate ornamenta cu flori făcute din cocă păstrată acoperită, la cald, care se mai frământă puţin...apoi se întinde şi se fac flori din ea şi tije şi frunze care se aplică pe pâinea umezită cu apă caldă. Apoi se dă iar la cuptor. Doar florile se voi unge cu puţin ulei sau gâlbenuş.

informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre flori, plante...

incorect0
corect1

Un secret când se face pâine este zerul! Conţine lactobacilul care afânează şi creşte. Cu lactobacilul este o problemă. El acţionează oricum. Se poate procura şi din farmacii şi se pune o pastilă, o caşetă la 500 gr. făină direct de la început, înaine de a o cerne. Totuşi, efectul cel mai spectaculos cu lactobacilul se obţine dacă, înainte de creşterea la cald, ai o camera în care poţi face 10 grade C. Şi să laşi acolo la crescut vreo 10 - 15 min. Acoperit. pe urmă se dă la cald. Se obţine o pâine pufoasă, elastică. (Pentru lactobacil se poate folosi Linex de la farmacie sau trei sferturi zer de capră şi un sfert apă. Zerul, eu, în Bucureşti, îl procur de la Firma Caprina care livrează la domiciliu.)

informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014

incorect0
corect1

Printre secrete mele pentru a face pâine se numără faptul că frământatul iniţial se face pe un aluat mai moale şi se frământă cu linguroiul de lemn, cu mişcări energice, ridicând aluatul cu lingura ca să facă băşici, intră aer şi se afânează. Apoi se mai adaugă făină şi se începe frâmântatul cu mâna. Întâi se ia aluatul pe mâini (sau pe braţe chiar, dacă e mai mult) şi se răsuceşte învârtindu-l. Apoi se lasă jos, se mai adaugă făină şi se frământă împăturit de la margini spre centru. Eventual cu puţin unt cald sau ulei dacă e post.

informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014

incorect0
corect1

Făcutul de pâine este aproape un act liturgic! Bunicile mele, firi iuţi amândouă, făceau pâine doar cu soare. Nu frământau şi nu dospeau pâine cu nor afară. Totuşi eu am încercat şi pe soare şi pe nor, pe nemâncate, este adevărat, cu fum de tămâie pe fiecare ustensilă şi pe mâini. Şi mai ales cu nelipsitul Tatăl nostru!

informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014

incorect0
corect0

Shaorma la lipie, cea înfăşurată pe care o ştim cu toţii, a fost inventată de fapt în Germania, prin anii ’50, de către un turc emigrat acolo, dându-şi seama că dacă pune totul în lipie (sau pâine), le este mai uşor clienţilor să ducă mâncarea acasă. Mulţi dintre clienţii săi veneau după o noapte de beţie şi shaorma în lipie îi împiedica să o dea pe jos.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

Mai multe informaţii despre gastronomie, inventică...

Mai multe informaţii...


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.