Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Informaţii despre gastronomie

Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.

incorect0
corect0

Acizii din oţetul de mere sunt cei responsabili pentru efectul de eliminare a toxinelor din intestine.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 1 decembrie 2016

Mai multe informaţii despre mere, oţet...

incorect0
corect0

Deşi multe secole cuişoarele au fost cultivate exclusiv în Indonezia, în zilele noastre regiunea care este lider în producţia de cuişoare este Zanzibarul, în Africa de Est. Acum ele mai sunt cultivate şi în Indiile de Vest, Sri Lanka, Madagascar, India, Pemba şi Brazilia.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 7 septembrie 2015

Mai multe informaţii despre Brazilia...

incorect0
corect1

Negustorii arabi au adus cuişoarele în Europa în jurul secolului 4, însă au început să fie folosite pe scară largă abia în Evul Mediu, când au început să fie apreciate pentru aroma lor picantă, care servea la mascarea gustului alimentelor prost conservate, o problemă frecventă în acele timpuri când nu existau frigidere.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 7 septembrie 2015

Mai multe informaţii despre cumpărături...

incorect0
corect1

Datorită gustului lor dulce şi foarte aromat, cuişoarele erau folosite pe la 200 î. Hr. de către curtenii chinezi pentru a avea o respiraţie proaspătă atunci când se adresau împăratului pentru a nu-l ofensa, altfel putând fi chiar decapitaţi.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 7 septembrie 2015

incorect0
corect0

Cuişoarele sunt originare din Insulele Moluce, Indonezia, cunoscute şi ca Insulele Mirodeniilor. Cuişoarele au fost folosite în Asia de peste 2000 de ani.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 7 septembrie 2015

incorect0
corect0

O dietă săracă în carbohidraţi influenţează în sens negativ nivelul serotoninei, ceea ce duce la stări depresive, tristeţe, tensiune şi chiar furie.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 20 mai 2015

Mai multe informaţii despre sănătate...

incorect0
corect0

Creaţia unui medic din Constantinopole, iaurtul, a fost adus în Franţa în 1542 la ordinul regelui Francisc I, drept leac pentru o suferinţă căreia nu i se găsea alinare.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 1 mai 2015

Mai multe informaţii despre sănătate...

incorect0
corect0

Către sfârşitul secolului al XIII-lea, Marco Polo a adus din China primul sistem de congelare artificială pentru producerea îngheţatei.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 1 mai 2015

incorect0
corect0

Medicul grec Hippocrate (460-377 î. e. n.) este părintele dieteticii. El a fost primul care a pus problema folosirii raţionale a alimentelor.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 1 mai 2015

Mai multe informaţii despre sănătate...

incorect0
corect0

În cafeaua prăjită se găseşte în mare măsură vitamina B1 şi B2.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 24 aprilie 2015

Mai multe informaţii despre cafea, sănătate...

<< < Pagina 1 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.