Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Zahăr

Întrebări

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum se porneşte maşina de vată de zahăr Candyfloss? (fără răspuns)

întrebare pusă de elisabeta ardelean pe 22 iunie 2017

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

La ce se referă termenul "zahăr" în pictură? (1 răspuns)

întrebare pusă de Dorina pe 16 septembrie 2015

Mai multe întrebări despre pictură...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care fel de zahăr este cel mai sănătos? (4 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 3 iunie 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care sunt cei mai gustoşi fulgi de cereale fără zahăr sau înlocuitori? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 18 aprilie 2014

Răspunsuri

De la ce vârstă poate începe un copil să consume ciocolată? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

În general se consideră că problema cu ciocolata o reprezintă cacaoa, dar, în fapt, este zahărul şi cantitatea de grăsimi. De exemplu, ciocolata albă este cea mai "periculoasă" având conţinut ridicat de unt de cacao care e foarte gras, lapte praf şi zahăr în cantităţi mari fiind considerată potrivită. Ciocolata neagră, cu conţinut de caco de minim 70% şi puţin zahăr este indicată a se consuma. [Tot textul...]

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 10 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre ciocolată, copilărie, sănătate...

Care sunt îndulcitorii naturali sănătoşi şi potriviţi pentru o dietă echilibrată? (1 răspuns)

incorect0
corect2

NU CUMVA să folosiţi fructoza ca îndulcitor!!! Fructoza ca îndulcitor (sinonime: sirop de arţar / agave / porumb, îndulcitorul din ştevie etc.), deci aceeaşi substanţă, aceeaşi formulă chimică comparative cu fructoza din fructe, are radical alte efecte în 2 ipostaze diferite: [Tot textul...]

răspuns dat de Radu pe 20 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre chimie, fructe, limbi, plante, sănătate...

Alcoolul îngraşă? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Alcoolul fiind obţinut prin fermentarea zaharurilor din sucurile de fructe şi cereale este mai bogat în kcal decât carbohidraţii. Vinurile dulci, cu conţinut ridicat de zahăr prin comparaţie cu cele seci, berea, cidrul sau lichiorurile sunt surse de energie pentru scurtă durată, iar consumate în cantităţi mari, la ore nepotrivite, aduc în organism un aport de calorii şi nu de nutrienţi.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 19 septembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre băuturi, bere, fructe, sănătate...

Cum scap de pofta de dulciuri? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Glutamina reduce pofta de dulciuri. Glutamina care se găseşte în varză, de aceea foarte mulţi folosesc varza ca tratament. O presează, şi o pun pe răni. Tirozina poate acţiona ca element de suprimare a poftei de mâncare şi de intensificare a poftei bunei dispoziţii. (Mindell, pag. 595. 596.) Se apune că L-Tirozina, acest aminoacid îi ajută pe cei care îl iau pe stomacul gol, de 2 ori pe zi, sau chiar de 3 ori pe zi, o dată înaintea culcării, le linişteşte şi sistemul nervos, îi ajută să nu mai fie adictivi la dulciuri, să nu le mai mănânce, să nu mai simtă nevoia imperioasă de a consuma dulciuri. Dacă se ia în cantitate de 2 grame, deci patru bucăţi, dimineaţa, la prânz şi seara pe stomacul gol, îi ajută pe cei care au adicţia aceasta să şi-o înfrâneze. Este mai uşor să-ţi controlezi dieta şi pofta de a mânca zahăr sau dulciuri sau de a intra la McDonalds, dacă eşti într-un program de exerciţiu regulat.

răspuns dat de Teodor pe 10 martie 2016

Mai multe răspunsuri despre dulciuri, gastronomie, psihologie, sănătate...

Din ce cauze poate creşte tensiunea arterială? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Consumul excesiv de sare şi alcool şi stresul se numără printre cauzele foarte cunoscute ale instalării hipertensiunii arteriale. Cauze mai puţin cunoscute sunt următoarele: [Tot textul...]

răspuns dat de MONICA pe 5 octombrie 2015

Mai multe răspunsuri despre anatomie, băuturi, educaţie, gastronomie, sănătate, viaţă...

Mai multe răspunsuri...

Informaţii

incorect0
corect0

Primele chibrituri au apărut în 1809 sub formă de beţişoare cu o gămălie dintr-un amestec de clorat de potasiu, pucioasă, licopadium, zahăr şi apă.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 23 aprilie 2015

Mai multe informaţii despre inventică...

incorect0
corect0

Zaharina în soluţie apoasă este de 500 de ori mai dulce decât zahărul la aceeaşi concentraţie.

informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 22 aprilie 2015

incorect0
corect0

Zahărul nu este un mediu favorabil bacteriilor, deci nu se poate strica. Se păstrează într-un loc răcoros şi uscat, într-un recipient închis etanş.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

incorect0
corect1

Cel mai adesea smochinele se usucă în vederea vânzării ulterioare şi, datorită conţinutului ridicat de zahăr, pot fi păstrate multă vreme fără a se apela la conservanţi chimici.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 8 octombrie 2014

Mai multe informaţii despre chimie, cumpărături, smochine...


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.