Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre creştinism

De ce sunt sărbătoriţi sfinţii în ziua în care au murit? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Sfânt fiindcă prin moartea sa a încununat spiritualitatea modului său de viață, a murit pentru un lucru măreț pentru cei rămași în viață.

răspuns dat de lidia pe 2 decembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre spiritualitate, viaţă...

Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Unul din marile păcate este şi minciuna. Religia s-a bazat şi se bazează pe o mare minciună: existenţa unei aşa zise creaturi atotputernice. Mai ales că această minciună se bazează pe incultura existentă, dar normală la perioada când această minciună a fost spusa şi răspândită.

răspuns dat de Ioan Zah pe 17 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie...

Ce religie a făcut cel mai mult bine umanităţii? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Zoroastrismul a fost religia care a influenţat pe evrei, creştini, musulmani şi punjabi. Cei trei magi erau preoţi zoroastrieni.

răspuns dat de Mihai Marcu pe 4 septembrie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie...

Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe? (6 răspunsuri)

incorect0
corect0

Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. În rasele caucasoide există gene de neanderthal uneori până la 4%. Popoarele africane nu au nici o urmă de neanderthal, dar caucasoizi au. [Tot textul...]

răspuns dat de Ted Sa pe 31 august 2017

Mai multe răspunsuri despre genetică, maimuţe, religie, tinereţe...

Se vorbeşte undeva în teologia creştină despre ce se întâmplă cu sufletul animalelor după moarte? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Ce să se întâmple cu sufletul animalelor după moarte? NIMIC. Eşti mort. Devii asemănător cu un gunoi. Toţi oamenii care te-au iubit nu ştiu cum să scape mai repede de tine. Când mori, moare totul din tine. Şi fizicul şi sufletul. Fiind un ateu convins, afirm că după moarte nu mai rămâne decât amintirea ta în inima celor care ţi-au fost alături. La cei care nu ţi-au fost alături nici amintirea nu mai rămâne.

răspuns dat de Ioan Zah pe 19 august 2017

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, ateism, dragoste, religie...

Este prostia un rezultat (printre altele) al necunoaşterii de sine? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Este un păcat să-i spui unui om: prost sau nebun. Biblia le spune "săraci cu Duhul''. Ce folos că eşti deştept dacă nu ai sentimente şi bun-simţ?

răspuns dat de Aneta Timplaru pe 30 iunie 2017

Mai multe răspunsuri despre filozofie...

Se vorbeşte undeva în teologia creştină despre ce se întâmplă cu sufletul animalelor după moarte? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

În ortodoxie, nu cred că este o dogmă care să spună dacă animalele vor învia în viaţa de apoi sau nu. Dar unii sfinţi, precum Serafim de Sarov sau Luca al Crimeii, considerau că şi ele vor învia. În Scriptură, la Isaia 11:6-7, scrie că în viaţa de apoi animalele vor trăi în pace unele cu altele, nu se vor mânca între; desigur, versetelor respective li se poate da o interpretare alegorică.

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre animale, gastronomie, religie, spiritualitate, viaţă...

Care este religia cu cei mai mulţi adepţi? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Creştinismul, dar se preconizează că islamul îl va întrece.

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie...

Din punct de vedere al religiei ortodoxe, de ce este considerat transplantul de organe ca ceva nefiresc? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Biserica Ortodoxă nu este împotriva transplantului de organe, ci se împotriveşte transplantului în anumite situaţii, precum atunci când transplantul înseamnă sinucidere, sau când se face fără consimţământul persoanei de la care se iau organele, potrivit sinodului BOR.

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie, sănătate...

Care este considerat cel mai mare păcat în creştinism? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Tradiţia Bisericii nu consideră nici simpla blasfemie contra lui Dumnezeu cel mai mare păcat, deşi şi acest păcat este foarte grav. Cel mai mare păcat, care este o blasfemie contra Duhului Sfânt într-o formă mult mai gravă, este atunci când omul trăieşte fără a da cel mai mic semn de îndreptare. De asemenea, păcat foarte mare şi blasfemie contra Duhului Sfânt este lepădarea de creştinism, de Hristos, de Biserică, dar şi acesta poate fi iertat, dar mai greu, Biserica cerând ca omul să facă canon pentru el. Şi mai mare păcat este atunci când omul nu numai că se ucide pe sine, lepădând Biserica, pe Hristos, dar ucide şi alte suflete, făcându-le să lepede creştinismul. Este ucidere spirituală. Dar trebuie să facem diferenţa între a cădea într-un păcat obişnuit şi a cădea în apostazie, adică în lepădarea de creştinism. A cădea într-un păcat obişnuit înseamnă a fi leneş, mândru, minciunos, a avea relaţii sexuale nelegitime, a fura etc. A cădea în apostazie, cel mai mare păcat, înseamnă a refuza să mai crezi în Hristos, lepădându-L sau a lepăda Biserica pentru nişte culte eretice, precum iehoviştii sau alte secte. Acesta este cel mai mare păcat. Iar iehoviştii fac un păcat şi mai mare, pentru că îi smintesc şi pe alţii şi îi fac să lepede credinţa, ucigând suflete.

răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre religie, viaţă...

<< < Pagina 1 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.