Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Într-o lume în care descoperirile ştiinţifice depăşesc abilitatea umană de a ne adapta, etica şi/sau moralitatea sunt victime ale progresului?

întrebare pusă de Daniela Zaharia pe 16 octombrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Daniela Zaharia a spus pe 16 octombrie 2014Afirmaţia (care a fost -aici- transformată în întrebare pentru voi) îi aparţine lui Vladimir Stoicescu, pe WebCultura. El pune problema demntăţii umane la persoanele aflate la limita dintre viaţă şi moarte în condiţiile în care nu mai pot fi păstraţi în viaţă decât conectaţi la aparatura medicală respectivă. El comentează decizia de a debranşa de la aparate pe cei dragi care nu mai pot fi salvaţi.
leo a spus pe 21 octombrie 2014Cred ca daca ROATA ar fi fost interzisa, mai mult ca sigur n-am fi descoperit AGRICULTURA si PETROLUL care au generat toate celelalte "binefaceri" technologice, cu efectele bine cunoscute...industria, suprapopulatzia, distrugerea naturii, culminand cu inventarea banilor si aparitzia politicienilor de profesie.
Si am fi fost si acum in Gradina Edenului, goi si fericitzi.
dory58 a spus pe 27 noiembrie 2014Subscriu la ce a comentat Daniela Zaharia !
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect0

Dar descoperirile științifice au fost create de abilitățile minților umane. Faptul că unele minți s-au orientat doar spre descoperiri științifice și au eludat psihicul uman, au făcut-o în detrimentul propriu, dar și în detrimentul colectiv pentru că au antrenat în cursa lor pe mulți doritori în a descoperi misterele vieții și universului.

Ignorând spusele lui Hristos și cuvintele preoților care propovăduiau zicerile Bibliei: "Fără Dumnezeu nu puteți face nimic bun. Căutați mai întâi împărăția Lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă. ” "Cine caută găsește, cine bate i se va deschide, cine cercetează descoperă. "

Așa că orientarea lumii spre un singur domeniu, ignorând domeniile spiritualității, duce în prăpastia care se întrevede de la distanța noastră, așa cum și Moise a întrevăzut mersul omenirii de la nivelul la care el a adus-o.

Depinde de oameni dacă vor să facă jertfa de sine pentru a lua Cunoașterea din domeniile spiritualității. Ceea ce va scandaliza lumea orientată spre tehnologie, ignorând din ignoranță faptul că Dumnezeu ne-a creat spre a-I semăna în Simțire, Știință, Cunoaștere, Moralitate, respectându-I Legile și împlinindu-Le și nu spre a ne robotiza, zdrăngănind a "aramă sunătoare și chimvale zdrăngănitoare".

răspuns dat de MARIA NEICU pe 4 ianuarie 2020

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce piese de teatru sau scenete există, care se desfăşoară într-o clasă sau au ca personaje elevi şi profesori? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 26 martie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 26 martie 2015

Mai multe întrebări despre educaţie, teatru...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum se defineşte moralitatea în condiţiile în care un lucru moral pentru cineva poate fi imoral pentru altcineva? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 august 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cea mai importantă calitate umană? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 17 noiembrie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 17 noiembrie 2014

Mai multe întrebări despre filozofie...