Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De ce se căsătoresc oamenii?

întrebare pusă de Vera Serbanoiu pe 14 iunie 2016

incorect0
corect2

Oamenii se căsătoresc pentru mai multe motive, printre care printre care: motive juridice, sociale, emoţionale, economice, spirituale ori religioase. Acestea ar putea include căsătoriile aranjate, obligaţiile de familie, înfiinţarea juridică a unei unităţi de familie nucleară, protecţia juridică a copiilor. Actul căsătoriei, de obicei, creează obligaţii legale între persoanele implicate.

Căsătoria este un angajament de fidelitate, care completează persoana umană şi o orientează spre scopul ultim, angajându-o şi faţă de posteritate prin procreare, naşterea, creşterea şi educarea copiilor. Căsătoria este un contract inviolabil între un bărbat şi o femeie pe durata vieţii. Căsătoria este expresia socială a dovezii de iubire pe care o au două persoane de sex opus, una faţă de cealaltă. Căsătoria este o alegere liberă, asumată în faţa societăţii şi a lui Dumnezeu.

Căsătoria presupune existenţa iubirii ca primă premisă pentru realizare.

Sunt şi persoane care spun că nu există diferenţă între doi oameni căsătoriţi, sau care doar au o relaţie similară căsniciei – se iubesc şi locuiesc împreună. Personal cred că diferenţa între cele două situaţii constă în disponibilitatea de a-ţi lua un angajament. Dacă nu există nicio diferenţă între cele două, de ce bărbaţii nu acceptă ideea căsătoriei cu lejeritatea acceptării unei relaţii?

O căsnicie nu este doar o oază de linişte, dragoste şi deplină înţelegere. Este mai mult. Ea reprezintă, din punctul meu de vedere şi un exercitiu de voinţă şi de maturitate, de cultivare a respectului şi altruismului între oameni.
Mulţi oameni tind să creadă că viaţa în doi vine la pachet cu ceva bun, însă singurul lucru nou pe care ea îl aduce, este posibilitatea, prilejul de a scoate ceva bun tine; este ca şi cum primeşti încă o şansă pentru a renaşte ca un om nou, mai bun, mai complex. Subliniez, o şansă. Însă ce vei face cu ea mai departe depinde doar de tine.

răspuns dat de MONICA pe 13 iulie 2016

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: