Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De ce la început omenirea credea în aşa zişii ZEI şi ce i-a făcut să considere că zeii nu există, dar există o creatură pe care au numit-o dumnezeu şi căreia i-au atribuit puteri supranaturale?

întrebare pusă de Ioan Zah pe 8 aprilie 2017

incorect0
corect0

Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi. Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. Dacă interpretăm Geneza 1, în mod literal apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis? Deci Dumnezeu l-a creat pe om prin evoluţie. Geneza 1 nu descrie creerea lumii ci este ca un antimit, încearcă să întoarcă gândirea oamenilor de la zeii care în miturile celelalte au creeat omul la un singur Dumnezeu.

răspuns dat de Radu pe 17 aprilie 2017

Comentarii personale
Ioan Zah a spus pe 20 aprilie 2017Stimate Radu, să înţeleg că grecii şi italienii erau cu capacitatea craniană redusă, de numai 1300-1750 cm? Ei, care au dat cei mai luminaţi oameni? Să înţeleg că această creatură pe care o numeşti „dumnezeu„ pe care nimeni nu o poate dovedi că există, nici chiar biserica, a reuşit să convingă popoare culte şi cu oameni care au revoluţionat lumea, a reuşit să schimbe credinţa popoarelor? Şi cum a procedat? El, „dumnezeu„ care refuză să apară în faţa omenirii, care „vrea„ numai să te rogi la el, cum a procedat?

Cum a procedat această creatură care, dacă ai omarat mii de oameni dar dacă un terţ, (un popă), se roagă la el „te iartă”? Şi pe această creatură, „dumnezeu„, cine a creat-o? Pe această planetă există un singur DUMNEZEU, şi anume, FEMEIA care, dacă nu te-ar fi purtat în pântece, nu ai fi existat. Şi tocmai pe această FEMEIE căreia îi datorezi existenţa ta pe această planetă, religia, biserica o marginalizează!

Părerea mea, personală este că această credinţă în „dumnezeu„ a fost impusă de nişte personaje care şi-au dat seama că pot face bani, că pot domina, profitând de incultura oamenilor şi de „capacitatea craniană” mică pe care o aveau şi o mai au încă. Sunt convins că niciodată nu se va şti când, unde şi cum să format această formă a materiei din infinitatea spaţiului pe care o reprezentăm noi.
Radu a spus pe 28 mai 2017Îmi place claritatea cu care gândeşti.

Omul de Cro-Magmon, strămoşii noştri erau mai inteligenţi, aveau capacitatea craniană mai mare, ea s-a micşorat din cauza apariţiei agriculuurii, căci înainte omul era culegător vânător. Ateismul este legitim. Mulţi credincioşi trăiesc încă într-o epocă pre-raţională. În epoca profeţilor evrei. Şi ceea ce caracterizează un profet evreu, este că el vede sau aude şi spune. Dar niciodată raţiunea nu joacă un rol aici. Există religii halucinogene, religii pe dopamină, pe serotonină, pe acetylcholină, religii pe adrenalină şi noradrenalină. Aşa cum există cocaină, opium, nicotină, LSD, iarbă, cafeină, ethanol, etc. Teologia abstractă este echivalentul nicotinei. Însă şcoala Lui Isus a fost o şcoală în care ucenicii au fost învăţaţi să se dezvolte holistic din toate punctele de vedere, şcoala Sa te învaţă spiritualitate, morală dar te învaţă şi să gândeşti.

Un studiu atent al istoriei, credinţelor care au circulat în lume în trecut, arată că dacă nu ar fi existat Isus, am fi încă primitivi. Mulţi credincioşi încearcă să ducă acolo lumea.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: