Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Am un prieten care creşte lemuri şi aş dori să ştiu dacă este legal să deţii unul în România. Ce acte ar trebui să obţin înainte sau după cumpărare şi cât de greu este (adică care sunt condiţiile)?

întrebare pusă de Alberto pe 3 mai 2017

Comentarii personale
Alberto a spus pe 3 mai 2017Aş aprecia foarte mult dacă ar putea să îmi răspundă cineva care are cunoştinţe în domeniu şi mă poate ajuta/sfătui. Fără "nu ar trebui să deţii unul; sunt animale sălbatice, ar trebui lăsate libere; este greşit să deţii unul". Sunt conştient de acest lucru. Vreau doar strict răspunsurile legate la întrebări.
Ioan Zah a spus pe 4 mai 2017In dictionarul DEXONLINE, pentru cuvântul LEM se dau doua explicatii:
- LEM= modul lunar folosit la aselenizarea pe luna.
- LEM= scriitor polonez.
In dictionarul DEX( dictionar explicativ al limbii romane) seda urmatoarea explicatie:
- LEMURI=in mitologia romana, sufletele mortilor care bantuiau noaptea, sub forma de stafii cautandu-si fostele camine.
Deci, in nici un dictionar roman nu se specifica ca LEMUL ar fi un animal.
Precizati unde poate fi el identificat. In acest sens eu nu inteleg întrebarea.
Daca Alberto nu raspunde la întrebarea mea, nimeni nu va raspunde, pentru ca in conformitate ci dictionarele Academiei Romane, un animal denumit LEM nu exista.
Lucian Velea a spus pe 5 mai 2017Este vorba despre animalul numit lemur (familia Lemuridae). Este drept că nu apare în DEX, dar îl ştiu mai toţi copiii.
Ioan Zah a spus pe 18 iunie 2017Eronat, stimate Velea. Cuvântul lemur exista in dictionar. Un animal din Madagascar. Verificati.
Stimabilul Alberto ar trebui sa precizeze daca a intrebuintat pluralul de la lemur sau pluralul de la lem deci cuvântul care nu exista.
Ioan Zah a spus pe 18 iunie 2017Si inca ceva, d-le Velea. Intrebati toti copii daca stiu ce inseamna lemur. Sunt convins ca veti ramane uimit ca toti habar n-au.
Lucian Velea a spus pe 16 aprilie 2018Majoritatea copiilor ştiu despre lemuri, pentru că sunt personaje în mai multe desene animate.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: