Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Care este traducerea cuvântului Bowerbird?

întrebare pusă de Alex pe 7 octombrie 2017

incorect0
corect0

În fine, cea de-a treia reuşită este fotografierea "la ea acasă" a păsării-gradinar Amblyornis flavifrons. Specia fusese descrisă încă din secolul al XIX-lea, pe baza unor exemplare de colecţie care proveneau, după cum sugerau, vag şi frustrant, etichetele, din Noua Guinee. În urmă cu 25 de ani, biologul Jared Diamond descoperise casa acestei păsări-grădinar tot în misteriosul lanţ muntos Foja.

Echipa care a pătruns aici în 2005 a izbutit să obţină cele dintâi fotografii ale zburătoarei în habitatul ei natural. Imaginaţi-vă încântarea cercetătorilor la vederea masculului păsării-gradinar în plin entuziasm al construcţiei! Ce construia? Ei bine, aceste păsări (încadrate de ornitologi în familia Ptilonorhynchidae, cu cca 20 de specii, răspândite în Noua Guinee şi Australia) au o caracteristică unică printre zburătoare. Masculii amenajează un fel de "grădini de agrement" pe care le decorează cu pietricele, muşchi, fructe mărunte, flori, cochilii, bucăţele de scoarţa şi pene.

Extras din sursa menţionată mai jos.

Vezi

răspuns dat de Veronica Şerbănoiu pe 9 octombrie 2017

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: