Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

Comentarii personale
radu a spus pe 10 mai 2014In primul rand ce intelegi prin necrestin? In al doilea rand care este scopul pentru care ai vrea sa folosesti salutul asta intr-o conversatie? Doar ca salut pentru ca se obisnuieste dupa Paste? Sau te intereseaza afirmarea realitatii in sine? Si te intereseaza invatatura denominatiunii sau a Bibliei in legatura cu realitatea asta? Nu prea inteleg rostul intrebarii.
Lucian Velea a spus pe 10 mai 2014Prin necreştin înţeleg o persoană care nu e creştin.

Mă interesează ce primează: afirmarea credinţei sau grija de a nu pune pe altcineva într-o situaţie neplăcută.
radu a spus pe 11 mai 2014Dar nu iti poti afirma credinta fara sa pui pe altcineva, fie el necrestin intr-o situatie neplacuta? :)
Lucian Velea a spus pe 18 mai 2014Depinde. De exemplu, dacă cineva te întreabă ce credinţă ai, răspunsul nu îl pune într-o situaţie neplăcută. Sau dacă povesteşti ceva despre tine, din care reiese că eşti creştin, îţi afirmi credinţa pur şi simplu, fără a-i implica pe cei de faţă.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: