Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

incorect0
corect0

Opinia mea în legătură cu acest subiect este că Dumnezeu nu vrea să facem diferenţe între oameni, în concluzie cred că e firesc şi onenesc să spui în perioada de după Paşte "Hristos a înviat" şi unui necreştin.

răspuns dat de anonim pe 25 aprilie 2014

Comentarii personale
Lucian Velea a spus pe 25 aprilie 2014Pe de altă parte, învăţătura creştină spune că nu e bine să aducem supărări altora şi că un creştin nu trebuie să se dea mare cu credinţa sa.
monica a spus pe 17 iulie 2014permite-mi sa iti spun Lucian(nu Velea) gresesti, ai auzit de apologetica? Niciunde nu se afirma in Biblie sa nu te dai mare cu credinta ta dimpotriva. In Vechiul Testament evreii erau singurii mostenitori ai binecuvantarilor si trebuiau sa fie separati de celelalte popoare pastrand regulile impuse prin legea mozaica; prin Isus Cristos orice om are acces la Dumnezeu, apostolii au fost insarcinati cu raspandirea crestinismului, apostol in limba greaca inseamna "trimis". Este corect sa afirm clar si raspicat ce cred neobligand pe nimeni sa faca propriile mele decizii de viata, Biblia afirma "cand evanghelia aceasta va fi propovaduita tuturor oamenilor atunci va veni sfarsitul'.
Lucian Velea a spus pe 21 iulie 2014Să promovezi credinţa creştină este una, "să te dai mare" că eşti creştin este alta. Trufia nu este o calitate creştină. Dacă spun "eu sunt creştin!" şi las să se înţeleagă "spre deosebire de tine, care nu eşti creştin, deci îmi eşti inferior", atunci nu sunt creştin prin comportament.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: