Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Care este piatra de încercare pentru OM?

întrebare pusă de Avramescu Norvegia Elena pe 7 septembrie 2014

incorect0
corect2

Multe întâmplări/evenimente (de cele mai multe ori neplăcute, grele ca pietrele) pot fi numite "pietre de încercare". Aceste încercări ale vieţii ar putea fi privite ca o răscruce de drumuri. Ce aleg? Pe care drum să mă îndrept?

De multe ori, facem alegerile în funcţie de ceea ce cunoaştem, ţinând cont de bagajul informaţional de care dispunem în acel moment. Alteori însă, cu toate că ştim că ar fi bine să ne îndreptăm într-o anumită direcţie, alegem exact opusul. De regulă, când viaţa "ne încearcă", avem opţiunea de a ne schimba, de a ne schimba principiile, atitudinea, de a privi totul cu "alţi ochi".

Se mai spune în popor că "Dumnezeu ne încearcă" şi face asta pentru că "ne iubeşte". Cum s-ar putea interpreta asta? - cum adică, D-zeu mă iubeşte şi totodată îmi trimite o "piatră de încercare"? Tocmai, fiindcă primim încă o şansă, şansa de a alege din nou "drumul", şansa de a ne calibra la legile Universului (ale lui D-zeu). Nimic din această lume nu e întâmplător. Totul are sens, logică - chiar dacă, de multe ori, logica asta ne depăşeşte capacitatea de înţelegere.

răspuns dat de DanielleT pe 8 septembrie 2014

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: