Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Care este cel mai important lucru pe care fiecare copil e bine să-l înveţe încă de mic?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 5 aprilie 2014, dar şi-a arătat interesul pentru răspuns şi Lucian Velea pe 5 aprilie 2014

incorect0
corect0

Primul şi cel mai important lucru pe care un copil trebuie să-l înveţe încă de mic este... conservarea obiectului. Altfel... când mama iese din cameră, pare că nu mai există.

Interiorizarea informaţiilor despre diverse obiecte... pe care le gustă... şi... în mod sănătos le aruncă pe jos pentru că le-a "păpat şi sunt înăuntru", le digeră, le asimilează... deci nu mai are nevoie de ele.

Relaţia cu oliţa care este baza formării caracterului de mai târziu.

Ştiaţi că: dacă un copil este silit să stea pe oliţă... şi uneori chiar mai mult timp... poate să ajungă ceea ce se numeşte caracter înfrânt?

Iar dacă nu este forţat... poate avea caracter de lider?

Unii dintre cei care sunt forţaţi şi se opun şi plâng şi refuză să "dea darul", ajung zgârciţi sau ceea ce se numeşte caractere constipate. Negocierea acestui aspect important din viaţa copilului este un lucru dificil, delicat... Poţi să-ţi înfrângi propriul copil sau poţi să-l ajuţi să ia prima decizie importantă în viaţă (care are conotaţii foarte precise... a fi darnic!)

Lucruri mici care devin mari odată cu copilul!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 11 octombrie 2014

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: