Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cum se scrie o poezie despre competiţie?

întrebare pusă de DENISA STERIAN pe 20 octombrie 2014

incorect0
corect0

Pare a fi vorba despre scrierea unei poezii la cerere, pe o temă dată, probabil ca exerciţiu şcolar. Sigur că ar fi ideal ca versurile respective să fie cu adevărat poetice, dar dacă presupunerea mea este corectă, nu aceasta este principala prioritate.

Aşadar, avem cuvântul "competiţie", dar lipsă de idei. Într-un astfel de caz, cel mai bine este să începem cu "tezaurul" cuvântului dat: sinonime, antonime, cuvinte din aceeaşi familie lexicală etc. DEXonline se poate dovedi de mare ajutor.

Iată doar un început:
concurs, concurent, concura
întrecere, întrece, întrecut
rivalitate, rival
câştigător, câştiga
victorie, victorios
înfrângere, înfrânt

Poate fi de folos şi scrierea tuturor declinărilor/conjugărilor.

Pe măsură ce lista creşte, de obicei apare şi o idee care să fie subiectul versurilor (de exemplu, formaţia ABBA a avut mare succes cu "The winner takes it all" - "Câştigătorul obţine totul").

Odată ce am găsit o idee de subiect, mai rămâne să îl formulăm în versuri. Dacă am alcătuit anterior un "tezaur" suficient de mare, va fi mai uşor să alegem câteva cuvinte tematice care se potrivesc cu ritmul şi rimele necesare.

Vezi

răspuns dat de Lucian Velea pe 8 noiembrie 2014

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: