Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Ce poezii există despre tradiţiile românilor?

întrebare pusă de na pe 15 noiembrie 2014

incorect0
corect0

Tematica poeziilor despre tradiţiile românilor este vastă.

Obiceiurile au fost strâns legate în trecut de credinţele din popor. Aceste credinţe au fost legate de forţele naturii, de destinul omului în lume, de bine şi rău, de noroc şi nenoroc.

Obiceiurile de la naştere şi nuntă erau legate nu numai de bucuria pe care o produceau aceste evenimente hotărâtoare în viaţa omului, dar şi de credinţa că anumite ceremonii ar putea influenţa în bine viaţa omului.

De origine foarte veche, obiceiurile tradiţionale legate de sărbătorile de iarnă îmbracă o varietate de forme: colinde, pluguşorul, sorcova, spectacole de pantonimă cu personaje mascate parţial sau total.

Mai sunt colinde de dragoste, pentru fata de măritat, pentru feciorul de însurat, colinde muncă etc.

Melodiile baladelor cântate au un rafinament artistic unic; ele ne-au fost lăsate moştenire de strămoşii noştri şi avem datoria de a le păstra şi transmite generaţiilor următoare.

răspuns dat de monica pe 30 decembrie 2014

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: