Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Care este cantitatea optimă de miere de albine ce trebuie consumată zilnic şi la ce ajută?

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 24 martie 2015

incorect0
corect1

Dacă vorbim despre un consum zilnic, mierea crudă (adică nefiartă şi care se obţine direct de la producător) este un bun îndulcitor şi ajută la menţinerea glicemiei în limite normale. Părerile specialiştilor sunt totuşi împărţite. Unii susţin că acest efect este un mit şi susţin că mierea îngraşă. Totuşi, pentru că este un aliment neprocesat industrial, nu se compară cu zahărul. Deşi are mai multe calorii, totuşi eliberarea în sănge se face treptat (nu este rapidă ca la zahăr), ceea ce ajută la păstrarea glicemiei în limitele normale.

Oricum, trebuie consumată în funcţie de cantitatea de efort depusă zilnic.

În curele de slăbire, se consumă zilnic, seara la culcare (după unii specialişti). Pentru a obţine o scădere de greutate în timpul somnului: se consumă miere înainte de culcare, având efecte în activarea procesului natural de recuperare a organismului, ceea ce determină arderea grăsimilor. Mierea are acest efect de îmbunătăţire a metabolizării grăsimilor.

Se mai recomandă două linguriţe de miere şi două de oţet de mere într-un pahar de apă călduţă, în timpul prânzului, tot pentru slăbit. Totuşi, există o intoleranţă la oţet pentru grupa de sânge A2. Dar şi pentru ea ca şi pentru celelalte grupe râmâne efectul incontestabil de epurare de toxine şi curăţare a sistemului digestiv obţinut prin ingestia a 2 linguriţe de miere cu zeama de la 1/2 lămâie într-un pahar cu apă călduţă, dimineaţa, pe stomacul gol. Nu se recomandă să se bea dintr-o dată, ci treptat.

Unele reţete sunt cu două linguriţe de suc de lămâie şi o singură linguriţă de miere într-un pahar cu apă. Pentru mai multe informaţii vezi şi surse consultate.

Vezi

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 25 martie 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: