Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De unde îşi iau vegetarienii proteinele?

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 30 martie 2015

incorect0
corect1

Surse de proteine pentru vegetarieni:
Spirulina conţine 54-71% proteine.
Seminţele de cânepă conţin 6 g proteină/30g.
Seminţele de chia - conţinut proteic 4 g proteină/30g seminţe.
Quinoa conţinut proteic 185g conţine 8,14 g proteină.
Tempeh, aliment pe bază de soia, o jumătate de cană 15 g proteină.
Migdale 6-8 g proteina o mână de migdale.
Legume cu frunze verzi: o cană de mazăre fiartă 9 g, o cană de fasole verde 13 g, o cană de spanac 7g.
Lintea şi leguminoasele (fasole, bob, năut) o cană de linte18 g proteine(aproape la fel de mult cât 95 g de biftec), năut 15 g.
Polen 5 g proteina/lingură.
Seminţe de dovleac 19 g proteină/100g.

Vezi

răspuns dat de MONICA pe 23 aprilie 2015

Comentarii personale
Ted a spus pe 10 februarie 2018Ce nu este sdevărat mai sus: "Lintea şi leguminoasele (fasole, bob, năut) o cană de linte18 g proteine (aproape la fel de mult cât 95 g de biftec), năut 15 g". De ce: aceasta se referă la produsul uscat, dacă se înmoaie creşte de 3 ori greutatea, prin apă deci conţinutul de proteine se împarte la 3. Spirulina (doar de către unii) este dăunătoare tocmai din cauza conţinutului mare de proteine. Cele mai multe proteine în afară de polen, spirulină este în arahide.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: