Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cine stabileşte ce este moral?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 26 martie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 26 martie 2015

incorect0
corect1

Moralitatea are puternice conotaţii religioase. Conotaţii care necesită, ca orice idee bazată pe religie, acţiunea pe care mulţi o cataloghează drept credinţă. Moralitatea poate fi congruentă cu un anumit pachet religios şi incongruentă cu altul. Ce este moral şi imoral diferă de la o religie la alta. Băutul nu este considerat un act imoral de către creştinătate atâta timp cât nu este ridicat la rangul de viciu. În Islam băutura este considerată "haram", haram înseamnă că este interzisă de Allah.

Consider că trebuie să fim mai înţelegători cu oamenii, să fim mai deschişi şi să gândim mai mult înainte să criticăm alegerile aparent morale/imorale, aparent etice/neetice pe care omul le face.

Trebuie să conştientizăm că modul nostru de gândire nu este singurul şi acţiunile pe care noi le considerăm etice sau morale se rezumă de multe ori doar la cultură şi percepţie.

Faptul că eu cunosc moralitatea şi teoriile etice, îmi permite să le abuzez. Pot alege mecanismul care îmi susţine acţiunea, chiar dacă ajung până la controversata etică egocentristă cu care pot ştampila orice acţiune ca etică sau neetică folosind doar principiul binelui propriu.

Este evident că moralitatea şi etica sunt imperfecte, este ideal să nu categorizăm pe baza unor idei incomplete.

Vezi

răspuns dat de MONICA pe 29 aprilie 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: