Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Din ce ţară provin nasturii?

întrebare pusă de Alexandra pe 3 februarie 2015

incorect0
corect1

Originea nasturilor este necunoscută, dar există dovezi că în secolul al XI-lea erau deja folosiţi. Precursorii nasturilor au fost şnurul, broşa sau acul, iar prin secolul al XV-lea erau la modă croşete gen moş şi babă. Nasturii folosiţi drept ornament au apărut în perioada rococo pe îmbrăcămintea bărbătească. Prin 1860 era la modă ca nasturii să fie mascaţi printr-un şliţ fals.

Istoria nasturilor la mâneci datează din timpul regelui Prusiei Frederic al II-lea (1740-1786), care a făcut soldaţilor săi uniforme noi, cu manşete albe; dar după o vreme a observat că acestea se înnegreau, pentru că grenadierii se ştergeau la gură cu dosul mânecii. Pentru a-i dezobişnui pe soldaţi de acest prost obicei, regele a poruncit să li se coase în acel loc al mânecii nasturi cu vârfuri ascuţite. Moda a prins şi de atunci purtăm la mâneci trei nasturi, fără să ştim însă de ce.

Vezi

răspuns dat de monica pe 21 mai 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: